Samast‘ın Savunma Tezi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in öldürülmesine ilişkin davada yargılanan Ogün Samast, ‘‘Dünya üzerinde kullanılan 5 model eşliğinde sunacağım savunma tezim ile bu olaydaki hata ve kusurumun yüzde 21 olduğu, yüzde 79 diğer etkenlerin hatalı ve kusurlu olduğunu ispat eden tezimin Anayasa‘nın 38.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde ‘‘terör örgütüne üye olmak‘‘ suçuna ilişkin davanın duruşmasının tamamlanmasının ardından görülen ‘‘Hrant Dink‘i öldürmek‘‘ ve ‘‘ruhsatsız silah taşımak‘‘ suçlarına ilişkin davanın duruşmasına, ‘‘suça sürüklenen çocuk‘‘ tutuklu Ogün Samast ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müdahil avukatlarından Fethiye Çetin, bir önceki duruşmada Samast‘ın avukatı Levent Yıldırım‘ın görüntülerin net olmadığını, müvekkilinin de seçilemediğinin belirttiğini hatırlatarak, dosyada bu görüntülerdeki kişinin Ogün Samast olduğuna dair bilirkişi raporu bulunduğunu kaydetti. 

Yıldırım‘ın görüntülerdeki 2 kişinin inşaatta çalıştığını söylediğini hatırlatan Çetin, dosyada böyle bir tespit bulunmadığını, inşaatın sahibi ve bekçisinin bu kişileri tanımadıklarını söylediklerini öne sürdü. 

Söz alan Yıldırım da görüntülerdeki kişinin Ogün Samast olduğuna dair bilirkişi raporuna daha önce İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz ettiklerini ve yeni bir rapor istediklerini belirterek, bu taleplerinin kabul edilmediğini söyledi. 

Yıldırım, bu konudaki taleplerini bu mahkemede tekrarladıklarını bildirdi. 

Görüntülerdeki kişinin kendisi olup olmadığı sorulan Samast, ‘‘Bana benzemiyor‘‘ dedi. 

Savunması sorulan avukat Levent Yıldırım, önce müvekkilinin savunma yapacağını söyledi. 

-SAMAST‘TAN USUL İTİRAZI-

Kaynak: AA