Kaçak Mazota Darbe

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 300 polisin katılımıyla 5 ay süren çalışmada, Manisa ve Turgutlu başta olmak üzere 4 il merkezi ve 1 ilçede eş zamanlı yapılan kaçak mazot operasyonunda toplam 120 bin litre kaçak ve bozuk mazot ele geçirildi.

Kaçak Mazota Darbe
Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunan M.U (40), S.E (39), N.G (29), M.M (36), İ.N (28), A.S (34), E.T (26), M.Y (36), N.Y (27) ve İ.A (28) isimli 10 kişi, örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde akaryakıt kaçakçılığı ve vergi kaçakçılığı suçları iddiasıyla bugün adliyeye sevk edildi. Ayrıca, firarda olan bazı kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Operasyonda, hayalet silah olarak bilinen ruhsatsız GLOCK marka suikast silahı ve şarjörü ele geçirilmesi dikkat çekti. Ayrıca, operasyonda 120 bin litre kaçak ve bozuk mazot ile, çok sayıda cep telefonu, sim kart, senet, çek, fatura, irsaliye, kredi kartı, hafıza kartı, bilgisayar, matbu evraklar, dokümanlar ve suçtan elde edildiği sanılan 110 bin TL para ele geçirildi.

ARABA DÜŞMANI

Uygunsuz ve kaçak bir şekilde üretilen bozuk mazotların kullanılan her araçta büyük çapta hasarlar oluşturduğu, bu mazotun kullanıldığı araçlarda binlerce lira tutarında arızaların meydana geldiği belirtildi. Uzmanlar, kaçak ve bozuk mazotun aracın motor ömrünü büyük ölçüde kısalttığı uyarısında bulundu.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü polis lokalinde ele geçirilen malzemeler basına tanıtıldı. Basın toplantısında Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Onar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Faruk Nalçacı ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yıldız hazır bulundu.

Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Onar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan uzun soluklu çalışmalar sonrası operasyonun başarıyla sona erdiğini söyledi. Çalışmalarından ve özverilerinden dolayı tüm personelini kutlayan Onar, vatandaşlara da "Bizi izlemeye devam edin" diyerek yeni operasyonların sinyalini verdi.

Kaynak: İHA