İnegöl Osb‘ye Çevre Ödülü

Evsel ve endüstriyel atıksu arıtma tesislerinin yanı sıra "Cannibal" sistemi ve atık çamur kurutma tesisini Türkiye‘de ilk ve tek uygulayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olan İnegöl OSB, "Doğal ve Kültürel Çevreye Duyarlı Sanayi Bölgesi" ödülüne layık görüldü.

İnegöl Osb‘ye Çevre Ödülü
1977 yılında İnegöl Belediyesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının teşebbüsü ile kurulan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi‘nde evsel ve endüstriyel atıksu arıtma tesislerinin 1998 yılı Ağustos ayında temelleri atılıp, 2000 yılı Kasım ayından itibaren de işletmeye açıldı. İnegöl OSB atık su arıtma tesisi ile Kalburt Deresi‘nin ıslahı ve tarım arazilerinin korunması sağlanırken, daha az enerji ile daha az çamur üreten "Cannibal" sistemi ve atık çamur kurutma tesisini Türkiye‘de ilk ve tek uygulayan OSB oldu. Günde 130 bin metreküp arıtma kapasiteli tesislerinin neredeyse tam kapasiteyle çalışırken, İnegöl OSB sadece sanayi bölgesinin atıklarını değil, İnegöl ilçe merkezinin de atıklarını da arıtıyor.

Merkezi Bursa‘da bulunan ve 1990 yılından bu yana Güney Marmara Bölgesi‘nde etkin çevreci mücadeleleriyle dikkat çeken GÜMÇED, bu yıl ilk kez Güney Marmara Çevre Ödülleri törenini düzenliyor. Aralarında doğal ve kültürel çevreye duyarlı siyasetçi, belediye başkanı, bürokrat, sanayici, STK ve birlik başkanları, köy, sanayi bölgeleri, gazeteci ve medya kuruluşları gibi birbirinden farklı 14 değişik kişi ve kuruma ödül verilecek. Güney Marmara Çevre Ödülleri‘nin bir nevi "vefa" ödülü olarak da adlandırılması gerektiğini ifade eden GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, tüm Bursalıları ve çevre dostlarını 1 Temmuz Cuma akşamı saat 19.00‘da Ördekli Kültür Merkezi‘ne davet etti.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Kaynak: İHA