Zeynep Özal Tahran‘da Avm İnşa Ediyor

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal‘ın kızı Zeynep Özal, Tahran‘da 32 katlı bir alışveriş merkezi inşa ediyor.

Özal Investment Group adı ile İran‘da inşaat işine giren Özal, maliyeti yaklaşık 56 milyon doları bulan başkent Tahran‘daki 32 katlı alışveriş merkezi ile birlikte toplam maliyeti 400 milyon doları bulacak iki ayrı projeye daha imza attı.

Alışveriş merkezi olmayan İran genelinde bir ilke imza atan Zeynep Özal‘ın inşa ettireceği alışveriş merkezi hakkında açıklama yapan Mahmoud Izadi, "İran kalabalık ve büyük bir ülke. Bu nedenle alışveriş merkezleri ve zincir mağazalar kurmak isteyen yabancı yatırımcılar için iyi bir pazar" dedi.

Asghar Ehsan ise, yaptığı açıklamada, "Türk ürünlerini İran‘da bulabilirsiniz ama bir Türk yatırımcı rekabetçi fiyatları ile İran‘a gelirse başarılı olabilir. Ben sürekli olarak dükkanıma mal ithal etmek için Türkiye‘ye ziyarette bulunuyorum. Türk yatırımcının burada Akmerkez veya Cevahir gibi alışveriş merkezi kurması İranlılar tarafından kabullenilecek ve büyük ilgi çekecektir" diye konuştu.

Deleram Ghazel isimli İranlı bayan ise, İranlıların gerçekten Türk yatırımcıların açacağı alışveriş merkezlerinden ve Türk ürünlerini bulmaktan memnun kalacağını söyledi.

Kaynak: İHA