Umreciler, önce seçim dedi

12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen milletvekilliği genel seçimleri nedeniyle umre ziyaretlerini erteleyen vatandaşlar, seçimin ardından kutsal topraklara akın etti.

Türk Hava Yolları‘nın (THY) tarifeli uçağı ile kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan umrecilerin bir hayli heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi. Umreciler, öncelikli olarak 12 Haziran milletvekilliği genel seçimlerinde oy kullanarak vatandaşlık görevlerini yapmayı, ardından da dini görevlerini yerine getirmeyi seçtiklerini söyledi.

Umre ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere yola çıkan grupta bulunan Bedrettin Taşıyan, umreye gitmeyi çok uzun zamandan beri istediğini belirterek, "Artık diğer zamanlara göre kolay olması bizi heyecanlandırdı ve şu an yola çıkıyoruz. Orada inşallah en iyi şekilde görevimizi yerine getireceğiz" dedi.

Genel seçimlerin ardından kutsal topraklara gitmeyi seçtiklerini ifade eden Taşıyan, "Bizim için öncelikli olan seçimdi. Biz seçimlerde başka bir ilde veya ilçede de olabilirdik. Ancak biz seçimlerden sonra umre ziyaretimizi gerçekleştirmek istedik" diye konuştu.

Umre ziyaretlerine oy kullanmadan gitmek istemediklerini ifade eden Yahya Bal ise, "Heyecanlıyız açıkçası. 6 aydır belliydi gideceğimiz. Ancak gitmek için seçimleri bekledik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA