Nuri Yaman defnedildi

Eski Muş milletvekili Nuri Yaman, memleketi Malazgirt'te toprağa verildi. Cenazede, tabutun üzerine sarı kırmızı yeşil renkte poşu bırakılmasına tepki gösteren Yaman'ın kızı, poşuyu tabutun üzerinden kaldırttı.

Nuri Yaman defnedildi
İzmir‘de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 23. dönem Muş Milletvekili Nuri Yaman‘ın cenazesi, Van‘dan kara yolu ile memleketi Muş‘un Malazgirt ilçesine getirildi. BDP Genel Başkanı Hamit Geylani ve bağımsız milletvekilleri Sırrı Sakık, Demir Çelik, Özdal Üçer, Nazmi Gür ve Pervin Buldan, eski BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile bölgedeki bazı belediye başkanlarının da katılımıyla Alpaslan 1071 Zafer Camii‘nde kılınan namazın ardından Nuri Yaman‘ın

cenazesi ailesinin ikamet ettiği Şekerbulak Mahallesi‘ne getirildi.

Burada Yaman‘ın kız kardeşleri ile kızları gözyaşlarına hakim olamazken, bir genç de tabutun üzerine sarı, kırmızı, yeşil poşu bıraktı. Poşuyu fark eden Nuri Yaman‘ın kızı Demet Yaman Türeli, tepki gösterdi. Poşuyu kaldırtan Demet Yaman Türeli; "Ben söz verdim. Sizden rica ediyorum, onu tabutun üzerine bırakmayın" dedi.

Yaman‘ın cenazesi daha sonra Şekerbulak Mahalle Mezarlığı‘na defnedildi.

Cenazenin defnedilmesinin ardından aile mahallede kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Burada aileye başsağlığı dileyen BDP Genel Başkanı Hamit Geylani Kürtçe yaptığı konuşmada Kürtlerin yiğit bir evladını kaybettiğini belirterek, "Türk ve Kürt halkının kardeşleşmesi ve dostluğu temelindeki çabaları, özelde Türk ve Kürt halkının birlikte yaşaması gerektiğine inanmış ve son nefesine kadar bunun için mücadele etmiştir. Kaybımız büyüktür. Bir demokrasi şehidimizi daha kaybetmenin acısı içerisindeyiz.

Ailesinin, Kürt halkının demokrasi ve barış güçlerinin başı sağ olsun" dedi.

Bağımsız Muş Milletvekili Sırı Sakık ise Nuri Yaman‘ı bazen ağabey bazen de bir baba olarak gördüğünü olduğunu ifade ederek; "Bizim ve grubumuzun ağabeyiydi. Hep grubumuza dönerdi ve ‘Oğlum bu ülkede barış ne zaman sağlanacak?‘ diye sorardı. Barışa hasret bir arkadaşımızdı. O‘nun yarım bıraktığı, göremediği barışı inşallah biz sağlayacağız. Biz de Nuri abi gibi bu ülkeye barış gelmesi için çaba harcayacağız. O‘nun yolu bizim yolumuz olacaktır. Tüm Kürtler bugün büyük bir üzüntü içerisindedir. Tüm

Kürtlerin ve ailesinin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA