Miraç Kandili mesajları ve duaları 2011

Miraç Kandili. Miraç Kandili mesajları. En güzel Miraç Kandili mesajları. En güzel Miraç Kandili mesajları burada. Miraç Kandili duaları. En güzel Miraç Kandili duaları. Miraç Kandili nedir. Miraç Kandili'nde ne yapılamalıdır. Miraç Kandili nasıl dua edilmelidir. Miraç Kandili açıkalamaları. Miraç Kandili'nde ne oldu. Miraç Kandili Peygamber efen

Miraç Kandili mesajları ve duaları 2011
Miraç Kandili dualarını sitemizden bulabilirsiniz. Miraç Kandili mesajlarını sitemizde bulabilirsiniz. En güzel Miraç Kandili mesajları burada. En güzel Miraç Kandili mesajları sitemizde. Miraç Kandili duaları. En güzel Miraç Kandili duaları. Miraç Kandili nedir. Miraç Kandili'nde ne yapılamalıdır. Miraç Kandili nasıl dua edilmelidir. Miraç Kandili açıkalamaları. Miraç Kandili'nde ne oldu. Miraç Kandili Peygamber efendimizin hayatı. Peygamber efendimiz Miraç Kandili'nde ne yapardı. Miraç Kandili nasıl kutlanır. Miraç Kandili 28 Haziran Salı akşamı kutlanıyor.

Miraç Kandili mesajları ve duaları 2011

Miraç Kandili mesajları ve duaları 2011

Miraç Kandili mesajları ve duaları 2011

Miraç Gecesi'nin anlamı

Bugün Miraç Kandili. Sabah gazetesi bu önemli gece vesilesiyle, ATV ekranında izleyiciyle buluşacak Nihat Hatipoğlu'yla, Miraç Kandili'nin anlamını ve büyük yolculuğun sırlarını konuştu...

Sn. Hatipoğlu Hz. Muhammed'in (SAV) miraca çıktığı gün, Miraç Kandili ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Miraç Kandili, Hazreti Peygamberin Mekke'den Kudüs'e ve Kudüs'ten de göğün üst tabakalarına, arşa ve semaya yaptığı yürüyüştür. Daha doğrusu Mekke'den Kudüs'e kadar olan gece yürüyüşüne 'İsra' diyoruz. Bundan Kudüs'ten sonraki bölümüne ise 'Miraç', yükselme diyoruz.

Bu Mekke'de zulümlerden dolayı hayli daralmış; eşini kaybetmiş, amcasını yitirmiş olan Hz. Peygamber'e yüce Allah (CC) tarafından verilen bir tesellidir. Çünkü hiçbir peygamber miracı bu şekilde yaşayamamıştır. Hiçbir insana, hiçbir faniye böyle bir miraç nasip olmamış, sadece Hz. Peygamber'e nasip olmuştur.

Miraç sadece bir hayal dünyasından, bir mana ikliminden ibaret bir yürüyüş değil, aynı zamanda fiziki bir yürüyüştür. Fiziki bir kaldırılış, beden ve ruhla berabergöğe doğru yükseliştir. Beden ve ruhla beraber... bu en büyük mucizelerden biridir. Basit bir mesele değildir...

Hz. Peygamber'in rüyasında gerçekleşmiş olabileceği yönünde fikir beyan edenler var...
Çok yönden sakat ve anlamsız bir tartışmadır. Hz. Peygamber Mekke'ye geri geldiğinde yer yerinden oynadı. Peygamberimiz sadece ruhuyla ya da hayal aleminde bu yolculuğu gerçekleştirseydi, Mekkeliler itiraz etmezlerdi. Hayale kim itiraz edebilir, manevi bir yürüyüşe kim itiraz edebilir. Rüyaya kim, ne diyebilir...

Miraç Hz. Peygamber'e; sen yalnız değilsin, terk edilmedin, benimle berabersin mesajı veriyor. Hem Mekke'de hem de Hicret'ten sonra Medine'de yaşayacağı zorluklar için bir tesellidir. Onu manen hazırlamadır.

NELERLE KARŞILAŞTI?

Hz. Peygamber Miraç'tan döndüğünde nasıl bir ruh haline gelmiştir?

Hz. Peygamber'in Miraç'tan sonra hiç kahkahayla gülmediği söylenir.

Hz. Peygamber nelerle karşılaşıyor bu yolculuk esnasında?

Miraç manevi bir yolculuk, maddi yolculuğun ötesinde... Birçok manzara da var tabii... Hz. Musa ile de karşılaşıyor Peygamberimiz, Hz. İbrahim'le de görüşüyor. Bütün peygamberler Hz. Muhammed'e gıptayla bakıyor. Çünkü onlar neticede ölümden sonra o makama yükseldiler, ama Rasulüllah hayattayken geri döneceğini bilerek gitti oraya! Bu çok önemli bir nokta.

Orada tüm peygamberlere imamlık yapması da çok önemli. Niye Mekke'den Kudüs'e gidiyor. Herhangi başka bir yere de gidilebilirdi belki... Kudüs birçok dinin merkezi biliyorsunuz. Orada Peygamber Efendimiz ben 'Kudüs'ün de Peygamberi'yim demiş oluyor. Yani tümünü kuşatıyor.

Damgasını vuruyor tabiri caizse. Onun için bir hadisinde "Musa bugün hayatta olsaydı, bana uymaktan başka çaresi olmazdı." buyuruyor. Bu, "Ben bütün peygamberlerin davetini birleştirdim" anlamına da geliyor tabi. İslam tüm dinlerin bir özetidir aslında. Hz Musa'nın da Hz İsa'nın da tebliğlerinin, vahiylerinin tümünün özeti Hz Peygamber'in vahiylerinde ve hayatında mevcuttur. Bu açıdan orada namaz kıldırması önemlidir.

Beş vakit namaz da orada farz kılınıyor değil mi?

Hem beş vakit namaz hem de cuma namazı orada farz kılındı. Cuma namazı orada farz kılınıyor, ama Mekke'de kılınamıyor çünkü güvenlik ortamı yok. Müslümanlar eğer namazı kılacak olurlarsa toptan imha edilebilirler. Hz. Peygamber cuma namazını kılmıyor, kılamıyor daha doğrusu. Abluka var, işkence var, zulüm var.

Ancak Medine'ye hicret eden sahabisine emrediyor ve İslam tarihinde ilk kılınan cuma namazı da sahabenin kıldırdığı cuma namazı oluyor. İlk cuma namazı Ranuna adlı bir köyde, Peygamber Efendimizin olağanüstü elçisi, tabiri caizse büyükelçisi, Hz. Musab bin Umeyr tarafından kıldırılmıştır. Medine'yi Peygamber efendimize hazırlayan kişidir de aynı zamanda ve Uhud savaşında şehit olmuştur.

HZ. MUHAMMED'İN DUYDUĞU KOKU

Miraç'tan dönüş yolunda Hz. Muhammed (SAV) güzel bir koku duyuyor, kendisine bir mezar gösteriliyor...

Firavun döneminde yaşamış sadık bir mümine kadın Maşita. Aynı Hz. Asiye gibi. Çocuklarıyla beraber Firavun'a direndiği için şehit edilen bir kadın... Onun ve ailesinin mezarını semaya kazınmış olarak görüyor Hz. Muhammed (SAV). O güzel kokuyu sorduğunda, Cebrail (as) Maşita'yı anlatıyor.

Bir kadının Firavun'u nasıl dize getirdiğini dair çok güzel bir örnektir. O kadar önemli bir kadın ki, mezarı 'miraç' yolunda... Daha doğrusu Hz. Muhammed (SAV) bu olayı bilsin diye oradan götürülüyor. Dinin öncüsü bir insan değil, peygamber değil bu kadın, ama herhangi sıradan bir insanın Allah katında ne kadar yükselebileceğini anlatıyor.

Hz İbrahim', Hz Peygember'e insanların ağaç dikmesini vasiyet ediyor?

Tabi burada kastedilen maddi bir ağaç dikme değil, evlat yetiştirme, çocuk yetiştirme, doğru filiz verebilme, doğru ürün atabilme de bunun içerisindedir, ama Hz. Ömer'in, "Kıyamet kopacağını duysam ve elimde bir ağaç olsa, kıyamet kopmadan önce mutlaka onu dikerdim!" sözü de kainatın ekolojik dengesinin önemine işarettir ve tabi iklimini bozduğumuz dünyada bize ders olacak bir sözdür.bunlar. Ağaç madden de çok önemli bir şeydir yani!

BU GECE ATV EKRANINDA OLSUNLAR

Sn. Hatipoğlu o yolculuk esnasında Hz. Muhammed (SAV) cehennemi de görüyor, degil mi?

Cennet ve cehennem gösteriliyor kendisine evet. Cennet ve cehennem şu anda var, ama boş. Boştan kasıt insanlar cennet ve cehenneme fiziki olarak girmiş değiller. Peki nedir orada Hz. Muhammed'e (SAV) gösterilen manzaralar? Belki de ilerde cennet ve cehennemde olacak sahnelerdir.

Hz. Peygamber orada cennete baktım, cehenneme baktım derken kendine gösterildiği kadarına bakıyor tabi. Tümünü dolaşmak zaten mümkün değil. Oradan bir enstantane diyebiliriz. Bir başka ihtimal de kabir aleminde çekilen azap ve sıkıntıyı görmüş, manevi olarak hissetmiş olabilir Hz. Peygamber. Hakikaten dehşetli manzaralar gösteriliyor kendisine...

Her Müslüman kendini hesaba çekip, onları düşünmesi lazım.. Tabi dediğim gibi oradaki görüntülerin sembolik anlamı var. Orayı bilmek ayrı, görmek ayrı. Hz İbrahim, "Yarabbi ölülerini nasıl dirilteceğini göster bana" diyor. O da gözle müşahede etmiş oluyor. Buradaki çok önemli nokta Hz. Muhammed'in (SAV) böyle bir talebi olmamıştır.

Hz. Musa (AS) "Yarabbi bana kendini göster" diyor. Allah (cc) "Beni göremezsin" buyuruyor. Bu talebin olması haşa peygamberleri küçültmez. Onlar kavimlerine daha etkili anlatabilmek için bu tür müşahedeleri istemişlerdir, ama Hz Peygamber'in böyle bir beklentisi yok tam aksi O'na bir lütuf olarak veriliyor. Bu 'son elçi'ye verilen bir lütuftur.

BU GECEDE YAPILMASI GEREKENLER NELER?

Bu gece konuşacağız tabii, söylemek istemiyorum doğrusu, programın anlamını da kaçırmak istemiyorum. Bir espri olarak söyleyeyim, akşam Atv ekranında olsunlar, neler yapılacağını tek tek söyleyeceğiz... Bol bol salad ve selam getirmelerini tavsiye ediyorum. Bol bol kaza namazı kılmalarını tavsiye ediyorum okuyucularımızın...

Zorluk, darlık içinde olanlar varsa, şüphesiz ki, Allah darlıktan sonra kolaylık verecektir. Sabırlı olmak Allah'tan niyaz dilemek lazım. Sıkıntı geldiğinde yanlış yerlere değil, doğru yerlere gitmek lazım, doğru yer Allah'ın yoludur. O yüzden Kur'an-ı Kerim "Allah'a firar edin" diyor...

Nihat Hatipoğlu'nun okunmasını önerdiği özel dualar

CENNET KAPISINI AÇAN DUA

Ya Allah, sen benim Rabbimsin. Senden gayrı hiçbir ilah yoktur. Ben senin kulunum, gücüm yettikçe senin ahdin ve vaadin üzerindeyim. İşlediğim şeylerin şerrinden sana sığınıyorum. Bana olan nimetlerini de, günahlarımı da itiraf ediyorum. Artık beni yarlığayıver. Şu bir gerçektir ki: günahları senden başka yarlığayacak yoktur.

Bu duanın faydası:

Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bu duayla ilgili şu müjdeyi vermiştir: "Bir kimse bu istiğfarı gece okur sabah olmadan önce vefat ederse veya sabah okuyup akşamdan önce ölecek olursa ona cennet vacip olur."

PEYGAMBERİMİZ'İN KIZI HZ. FATIMA'YA FAKİRLİĞE KARŞI ÖĞRETTİĞİ DUA

Ey 7 kat göğün ve büyük arşın sahibi olan Allahım! Bizim Rabbimiz! Her şeyin Rabbı olan Yüce Allah! Ey Tevrat'ı, İncil'i ve Kur'an-ı Kerim'i indiren, taneyi ve çekirdeği yarıp çıkaran Yüce Rabbım! Alnından tutup hesaba çekeceğin her şeyin şerrinden sana sığınırım Ya Rabbi! Sen öyle Evvelsin ki, senden evvel hiç kimse yoktur.

Sen öyle Ahirsin ki, senden sonra hiçbir şey yoktur. Sen öylesine açıkta ve görünürsün ki, senin üzerine hiçbir şey yoktur. Sen öylesine sır ve gizlisin ki, senin önünde hiçbir şey yoktur. Ya Rabbi! Benim borcumu ödememi ve fakirliğimi gidermemi nasip eyle!

EBUL VEFA HZ.'NİN DUASI

Ya Allah!

Dünya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku için 'lailaheillallah' ı,

Her keder ve üzüntü için 'maşa'allah'ı,

Her bir nimet için 'elhamdulillah'ı,

Hayret verici her şey için 'subhanallah'ı,

Her bir günah için 'estağfirullah'ı,

Her darlık için 'hasbiyallah'ı,

Her musibet için 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun'u,

Her bir kaza ve kader için 'tevekkeltu alellah'ı

Her bir itaat ve isyan hareketi için 'la havle vela guvvete illa billahil aliyyul aziim'i, hazırladım.

Ey Rabbım! Bize arttır da eksiltme, bizi şereflendir de hor ve hakir kılma, bize ver de mahrum bırakma, bizi seç de üzerimize ihtiyar etme.

Bizden razı oluver bizden kabul eyle. Ey Kerem sahibi! Ey esirgeyenlerin en merhametlisi! Duamı kabul eyle. Hamd alemlerin Rabbın'a mahsustur.

ÖZLÜ BİR DUA
Ya Rabbi!
Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!
İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ey diri olan!

Ey ebedi var olan!

Ey izzet ve ikram sahibi olan!

Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım!

Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!

Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle… dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.

Ya Rabbi!
Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et.

(Sabah)

Eller dua için açılıyor

İSTİHBARAT SERVİSİ/ İSTANBUL

Hz. Muhammed (SAV)'in şahsında "insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuk" anlamına gelen Miraç Kandili, bu gece idrak edilecek. Miraç Kandli bilindiği gibi Hazreti Peygamberin önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan da Allah'ın kudretini müşade etmek için semaya yaptığı yolculuk olarak bilinir. Bu yolculuk, Hazreti Muhammed'in pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındırır.

Yine bilindiği gibi Müslümanlar için önemli ibadetlerin başında gelen namaz da bu gecede farz olundu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kandil dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Miraçta Peygamberimiz ile yüce Rabbimiz arasında gerçekleşen diyalog ve selamlaşmanın hediyesi namaza yerleştirilmiş olması, namazın müminin miracı sayılması bakımından son derece önemlidir" dedi.

Kürtçe yayın yapan Dünya TV Muş'taki Miraç Kandili coşkusunu canlı yayında ekrana getirecek. Kürtçe Mevlid'in okunması planlanan programda aynı zamanda Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilahiler de seslendirilecek.

KÜRTÇE MEVLİT OKUTULACAK

Kürtçe yayın yapan Dünya TV Muş'taki Miraç Kandili coşkusunu canlı yayında ekrana getirecek.

Muş Yeni Camii'den Dünya TV'nin canlı olarak vereceği Miraç Kandili özel programı, Muş İl Müftülüğü ve MAKSAD tarafından ortak organize edildi. Miraç Kandili özel programında Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Daha sonra İl Müftüsü Hasan Atlı'nın Miraç Kandili'nin anlam ve önemini içeren vaazı ile devam edecek.

Okunacak Kürtçe mevlidin yanı sıra Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilahiler de seslendirilecek. Miraç Kandili özel programı Saat 20:10'da ekranlara gelecek.

İşte birbirinden güzel kandil mesajları;

Kandil Mesajları; Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul olsun, kandiliniz kutlu olsun.

Kandil Mesajları; İlahi Esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım.

Kandil Mesajları; Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. kandiliniz kutlu olsun.

Kandil Mesajları; Mübarek Mevlid kandilinizi kutlar, herşeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

Kandil Mesajları; Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kandiliniz mübarek olsun!

Kandil Mesajları; Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Kandil Mesajları; Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Kandil Mesajları; Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

Kandil Mesajları; Beraat kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

Kandil Mesajları; Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecenin büyüsüne kapılmanız dileğiyle, kandiliniz mübarek olsun..

Kandil Mesajları; Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

Kandil Mesajları; Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Miraç kandilin mübarek olsun...

Kandil Mesajları; Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Kandil Mesajları; Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun?
Kandil Mesajları; Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miractan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Kandiliniz mübarek olsun..

Kandil Mesajları; Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e. Hayırlı kandiller..

Kandil Mesajları; Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

Kandil Mesajları; Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..

Kandil Mesajları; Hayır işler, insanı kötü ölümden korur. Gizli sadaka, Allah'ın gazabını giderir. Sıla-i rahim akrabalara iyilikte bulunmak, ömrü uzatır. Bütün hayırlı işler bir çeşit sadakadır. Dünyada hayır ehli olan kimseler, ahirette de hayır ehlidirler. Dünyada münker kötü iş ehli olan kimseler, ahirette de münker ehlidirler. Cennete herkesten önce girecek olan maruf ehli kimselerdir.

Kandil Mesajları; Her müminin, riayet etmesi ve vefalı olması gerekli olan hususlar şunlardır:Din saygısı, edebe saygısı ve sofra saygısı.

Kandil Mesajları; Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu,rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere...

Kandil Mesajları; Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer.

Kandil Mesajları; Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler.... İyi Kandiller

Kandil Mesajları; Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle kandilin mübarek olsun.

Kandil Mesajları; Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğın saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun..

Kandil Mesajları; Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller. Miraç Kandili mesajları ve duaları 2011

Miraç Kandili mesajları ve duaları 2011

Miraç Kandili mesajları ve duaları 2011