'Kılıçdaroğlu Anayasal suç işliyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Yemin etmeyeceğiz" açıklamasına ilişkin, "Anayasa, 'Görülmekte olan bir davayı etkileyecek eylem ve söylemde bulunamazsınız" diyor. Peki bulunulursa ne olur? Anayasal suç olur. Bugün maalesef CHP Genel Başkanı anayasal suç işliyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Habertürk ekranlarında iktidar partisi açısından siyasi tabloyu değerlendirdi.

Türkiye'nin iyiye gittiğini ve iyiye gideceğini ifade eden Kapusuz, "Yeterki kendi içimizde bir takım eksikliklerimizi hızla toparlanma sürecine taşıyabilelim" dedi.

Yapılmış olan 12 Haziran seçimlerinden sonra ilk defa meclisin toplandığına işaret eden Kapusuz, "Yemin merasimi başladı. Fakat burada olması gereken görüntünün dışında bir aksaklık, bir eksiklik, hatta büyük bir yanlışlık var" ifadelerini kullandı.

"Elbette bu ülkede kuralların geçerli olduğu bir hukuk devletinde, herkes kuralları önceden kabullenecek" diyen Kapusuz, "Eğer beğenmiyorsa daha sonra bu kurallar üzerinde çalışma yapacak. Anamuhalafet partisi genel başkanı bir açıklama yapıyor diyor ki, 'Bizim arkadaşlarımız bizimle beraber yemin etmediği müddetçe yemin etmeyeceğiz.' Peki bunu kime söylüyor? Bunu AK Parti'ye mi söylüyor, iktidara mı söylüyor, Başbakan'a mı söylüyor? Hayır bu sözün muhatabı yargıdır. Yargılama yapan yargıçlarımızdır. Peki Anayasa'da ne yazıyor? Anayasa diyor ki, 'Görülmekte olan bir davayı etkileyecek eylem ve söylemde bulunamazsınız.' Peki bulunulursa ne olur? Anayasal suç olur. Bugün maalesef CHP Genel Başkanı Anayasal suç işliyor" şeklinde konuştu.