Rektör Füzün: Türkçe Olimpiyatları’Ndan Büyük Mutluluk Duyuyorum

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için gelen öğrencilerin ziyaretinde, “Türkçe Olimpiyatları’ndan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. Ülkelerin tanıtımı açısından organizasyonun çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Füzün, gördüğü tablodan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Türk okullarının Türkiye’deki destekçilerini ve sponsorlarını da tebrik eden Füzün, “Dünyanın gideceği yol barıştır. Barış birçok adımın, gelişmenin ve insanlığın temelidir. Huzur, ancak barışla olur. Bu etkinlikler, dünya barışına çok büyük katkı sağlayacaktır. İnsanlar birbirini tanıdıkça, daha hoşgörülü olacaktır. Her millet kardeşçe yaşayınca, dünyada huzur olacak.” şeklnde konuştu.

Prof. Dr. Füzün, olimpiyatlar kapsamında İzmir’e gelen öğrencileri kabul etti. Ziyarete şiir, şarkı ve konuşma dallarında dereceye giren Kanchan Dhungana (Nepal), Jasmina Muric (Sırbistan), Shifa Binte Mohammed (Singapur), Muslime Ablyakimova (Kırım), Alla Kuzhetsova (Kırım) ve Muhammed Hosni (Mısır) ile Kosova’daki Türk kolejinde Türkçe öğretmenliği yapan Olcay Demirez ve Sırbistan’dan Adem Kaya, olimpiyatlara sponsor olan Ege Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bahçıvan, Tunç Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tunç ve Zümrüt A.Ş. İletişim Koordinatörü Avni Can Peker katıldı.

Öğrenciler, Rektör Mehmet Füzün’e Türkçe şarkılar söyleyip şiirler okudu. Afganistan’da özel günlerde giyilen bir üstlük hediye edilen Füzün, bunu giyerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.