Paraşütle atlayan gence uçak çarptı

Rusya'da akıl almaz bir olay yaşandı. Uçaktan paraşütle atlayan 17 yaşındaki genç, belki de milyarda bir yaşanacak olay yüzünden yaşamını yitirdi.

Paraşütle atlayan gence uçak çarptı
Rusya’nın Novosibirsk şehrinde, YAK-52 tipi uçakla havalanıp paraşüt ile atlayan gence aynı uçak iniş sırasında çarparak ölümüne sebep oldu.

Milyarda bir kişinin başına gelmeyecek hadise Novosibirsk’te 17 yaşındaki genç paraşütçünün başına geldi. Rus İnterfax haber ajansının verdiği habere göre YAK-52 tipi uçak ile havalanan paraşütçülerden birisi atladıktan sonra eğitmenin talimatı doğrultusunda hareket etmeyince, inmesi gerektiği alan yerine uçakların kalkış ve iniş için kullandıkları pistin üzerine indi. Paraşütçü iniş yaptığı sırada piste inişe geçen atladığı uçak, paraşütçüyü son anda fark edince çarpışmayı engellemek için tekrar havalanmaya yeterli vakit bulamadı ve uçağın kanadı paraşütçüye çarparak hayatına mal oldu.

Aynı uçakla atlayan 20 paraşütçüden ikisinin daha kendisi ile birlikte piste indiği, ancak diğer iki paraşütçünün uçak motorunun sesini duyarak pisten kaçma fırsatı buldukları, ölen paraşütçünün ise kulağında kulaklıkla müzik dinlediğinden dolayı uçağın çıkarttığı gürültüyü duymadığı ve kaçmak için teşebüste bulunmadığı belirtildi.