İzmir‘de Şehit Acısı

Van‘ın Saray ilçesi kırsalında, PKK terör örgütünün askeri araca uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit düşen Erkan Durukan‘nın acı haberi İzmir‘deki komşularını yasa boğdu.

Niğde Bor nüfusuna kayıtlı Astsubay Başçavuş Erkan Durukan‘ın Manisa‘da ikamet ettiği ancak görev sebebiyle iki yıl önce Van‘a gittiği belirtildi. Şehidin İzmir‘in Bostanlı semtinde yaşayan kayınvalidesi ve kayınbabasının evine Türk Bayrağı asıldı. Durukan‘ın 18 yıllık evli olduğu ve 12 yaşında Korcan ve 16 yaşında Doğukan isimli iki oğlunun bulunduğu, eşi Emine Durukan‘nın ise anaokulu öğretmenliği yaptığı öğrenildi.

Durukan‘ın, Temmuz ayında tayininin Adapazarı‘na çıktığı, buraya gitmek için hazırlık yaptığını anlatan 27 yıllık komşuları Özenç Kurnaz şehit askerin kayınvalidesi ve kayınbabası Gümüldür‘de yazlıkta olduğu sırada acı haberi aldıklarını ve gelecek hafta şehit askerin izine gelmek istediğini söyledi.

Kardeşi Zafer Durukan‘ı da, 33 yaşında hastalık nedeniyle kaybeden Erkan Durukan‘ın diğer kardeşi Ersal Durukan‘ın da İzmir‘de polis olduğu öğrenildi.

Şehit askerin cenazesinin Adnan Menderes Havaalanına getirileceği ve Bostanlı Beşikçioğlu Camii‘nde kılınacak namaz ve yapılacak askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

(AH-HO-Y)

Kaynak: İHA