İdtm Genel Müdürü Haluk Kanca, Dtmb’Nin İcra Kurulu’Na Seçilen İlk Türk

İstanbul Ticaret Odası‘nın (İTO) en büyük ortağı olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Genel Müdürü Haluk Kanca, New York merkezli Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’nin İcra Kurulu Üyeliği’ne seçilen ilk Türk oldu.

İstanbul Ticaret Odası‘nın (İTO) en büyük ortağı olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Genel Müdürü Haluk Kanca, New York merkezli Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’nin İcra Kurulu Üyeliği’ne seçilen ilk Türk oldu.

2010 yılı Ekim ayından bu yana Dünya Ticaret Merkezleri (World Trade Centers Association-WTCA) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdüren Kanca, ticaretle dünya refahını artırma vizyonunu benimseyen birliğin en üst karar organına katılmış oldu. Haluk Kanca, İcra Kurulu’nda Hollanda, Amerika, Panama, Çin, İspanya ve Güney Kıbrıs temsilcileriyle birlikte 2 yıl boyunca görev yapacak.

Dünya Ticaret Merkezleri Birliği 100‘den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Birlik, aralarında İDTM‘nin de bulunduğu 326 dünya ticaret merkezi, kâr amacı gütmeyen şirketler ve işadamları arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalışıyor.

İDTM’nin ortakları arasında İTO’nun yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Belediyesi, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve İktisadi Kalkınma Vakfı da bulunuyor.

Dünya Ticaret Merkezleri, Dünya Ticaret Örgütü’nden sonra dünya üzerinde faaliyette olan en büyük ticari organizasyon. Birlik, Dünya Ticaret Merkezleri üyeleri ve diğer merkezlerle ticari iş programları, fuar organizasyonları, B2B iş görüşmeleri, pazar araştırmaları, ürün ve firma tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyor. 326 Dünya Ticaret Merkezi’ne bağlı 500 bin civarındaki üye dev bir network imkanı sunuyor.

Küresel ticaretin gelişmesine büyük katkılarda bulunan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi de, bünyesinde bulunan 100 bin metrekarelik fuar alanı, 3 iş merkezi, 2 otel ve 1 kongre merkeziyle ticaretin kalbinin attığı merkez konumunda.

İDTM Genel Müdürü Haluk Kanca’nın Dünya Ticaret Merkezleri Birliği İcra Kurulu’na seçilmesini değerlendiren İTO Başkanı ve İDTM Başkan Vekili Murat Yalçıntaş, “Türkiye ve İstanbul uluslararası alanda her gün yeni bir başarıya imza atıyor. Dünya Ticaret Örgütü’nden sonraki en önemli ticari organizasyon olan Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’nde artık İstanbul da, Türkiye de var. Bu, uluslararası alanda İstanbul’un artan prestiji ve etkinliğinin de somut bir kanıtı” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda uluslararası alanda başarı üstüne başarı elde ettiğine temas eden İTO Başkanı Yalçıntaş, şunları söyledi: “Ekonomimiz büyüdüğü ölçüde dünya sahnesinde aldığımız rol de büyüyor. Avrupa Odalar Birliği (Eurochambres) Başkan Yardımcısı bir Türk, Dünya Odalar Federasyonu Başkanı bir Türk, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı bir başka Türk. Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanlığı İstanbul Ticaret Odası’nda. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı’nda yine bir Türk milletvekili var. Bugün İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin Genel Müdürü dünyada bu alandaki en büyük kuruluşun İcra Kurulu üyesi. Bu, kentimiz ve ülkemiz adına büyük bir başarı.”