Camiler Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Sivasın Gemerek ilçesinde okulların tatil olmasıyla başlayan Kur‘an kursları nedeniyle camiler öğrencilerin akınına uğradı.

Sivasın Gemerek ilçesinde okulların tatil olmasıyla başlayan Kur‘an kursları nedeniyle camiler öğrencilerin akınına uğradı.

        Her yıl yaz döneminde öğrencilerin tatillerini hem öğrenerek hem de eğlenerek geçirmelerini sağlayan Kur‘an kurslarının ilk gününde veliler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kursun ilk günü camileri tek tek gezen ve görevlilerden bilgi alan İlçe Müftüsü Yusuf Genç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Okulların tatil olması ile beraber ilçe müftülüğü olarak öğrencilerimize kısa zamanda en iyi ve en güzel Kur‘an eğitimini vermenin tatlı telaşına düştük. Gezdiğimiz kurslarımızda öğrencilerimizin gösterdiği ilgiyi görünce çalışmak ve öğrencilerimize daha fazlasını vermek için daha fazla koşuşturmamız gerektiğini düşünüyoruz. İlçe merkezi belde ve köylerimizdeki her çocuğumuza ulaşarak onların bu tatil döneminde Kur‘an-ı Kerim öğrenmelerini sağlamak istiyoruz. Bu konuda iş daha çok velilerimize düşmektedir; onlardan çocuklarını kurslarımıza yönlendirmelerini istiyoruz." dedi.

Genç, Kur‘an kurslarında öğrencilere çeşitli sosyal aktiviteler yaparak arkadaşlık ve birliktelik düşüncelerini geliştirmek istediklerini de belirtti.

Kursun ilk günü camilere koşan çocuklar ise Kur‘an-ı Kerim‘i öğrenmenin heyecanını yaşadıklarını ve en kısa zamanda bu güzel duyguyu yaşamak istediklerini söyledi.