Mustafa Çıkrıkçıoğlu: Devletin Baba Olmadığı Şehir Kayseri’Dir

Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, üniversitenin eğitim binalarının inşaatını ve yabancı öğretim elemanlarının getirilmesi noktasında iş adamlarınca kurulan vakfın önemli görev üstlendiğini açıkladı.

Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, üniversitenin eğitim binalarının inşaatını ve yabancı öğretim elemanlarının getirilmesi noktasında iş adamlarınca kurulan vakfın önemli görev üstlendiğini açıkladı. Çıkrıkçıoğlu, şehirde bir çok kamu binasının hayırseverler tarafından yapıldığını da anımsatarak, “Devletin baba olmadığı şehir Kayseri’dir.” dedi.

İş adamı olan Vakıf Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, üniversitenin temel atma töreninede yaptığı konuşmada, Kayseri’de dördüncü üniversitenin temelini atmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Çıkrıkçıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitimin, toplumun ve bireyleri üzerindeki öneminin farkındayız. Toplum ancak eğitimle gelişir ve kalkınabilir. O nedenle yapılan her yatırımı ciddiye almak ve takdir etmek gerekir. Bu üniversitenin şehrimize kazandırılmasından dolayı desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Kayseri, gösterdiği ekonomik gelişme, yaptığı yatırımlar, modern şehircilikle herkesin dilinde olması bizler için gurur kaynağı oldu. Kayseri’deki hızlı kalkınmada girişimci ruhu ve yatırımlar kadar hayırseverlerin desteği de önemlidir. Kayseri, devletten bir şey beklemektedir. Kendi kendisinin kalkınmasını yapmıştır. Erciyes, Melikşah, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile ilköğretim, lise, sağlık ocağı gibi birçok yapı hayırseverlerimiz tarafından kazandırıldı. O nedenle devletin baba olmadığı şehir Kayseri’dir. Burada babalık görevini hayırseverler yapıyor. Burada hayırsever desteği ile devlete önemli destek veriliyor ve kaynaşma sağlamaktadır.”

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, kurdukları vakıf için 50 iş adamından söz ve destek aldıklarını da belirterek, “Abdullah Gül Üniversitesi‘nin onursal vakıf başkanlığına Sayın Cumhurbaşkanımızı önerdik ve kendileri de bizleri kırmayarak kabul ettiler. Şu ana kadar vakfımız için 30 milyon liralık nakdi bağış kesinleşti. 50 iş adamı ile 1 milyon lira bağışlar yapılarak vakıfa desteğimiz olacak. Üç binanın sözünü aldık. Halit Narin ve arkadaşları mühendislik fakültesi yapacak. Recep Mamur eğitim fakültesini yapacak. Ahmet Hasyüncü ve arkadaşları mühendislik fakültesi yapmayı taahhüt ettiler.” dedi.