Cahit Çetin, Ortakların Tariş’E Sahip Çıkmalarını İstedi

Balıkesir’in Gömeç ilçesinden gelen ortaklara seslenen Tariş Zeytinyağı Birliği başkanı Cahit Çetin, ortakların kooperatife sahip çıkmalarını istedi. Birliğe bağlı 33 kooperatifte 28 bin ortağın bulunduğunu bildiren Çetin, ortakları İzmir de görmenin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Cahit Çetin, Ortakların Tariş’E Sahip Çıkmalarını İstedi
Gömeç’de bulunan 1029 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi başkanı Ahmet Ali Uzun’un öncülüğünde 3 otobüsle İzmir de giden yaklaşık 100 ortak Çiğlide bulunan Tariş tesislerini gezdi. Sırasıyla laboratuarları, ambalajlama tesislerini, rafine tesislerini ve zeytin işleme tesislerini gezen ortaklar büyük coşku yaşadı. Tesislerde yapılan çalışmalar hakkında görevlilerden bilgiler alan ortaklar tesislerdeki öğlen yemeğinden sonra Zeytinyağı Birliği başkanı Cahit Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ve Tariş genel müdürü ile bir araya geldi.

Toplantı solunun da ortaklarla buluşan başkan Cahit Çetin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tariş’in ortakların mülkü olduğunun altını çizen Çetin, ortakların kooperatife sahip çıkmalarını istedi. 33 kooperatifte toplam 28 bin ortak olduğunu bildiren Cahit Çetin” Ziyaretinizden çok memnun oldum. Gömeç kooperatifi de bizim zamanımızda kuruldu. Ortaklarımızın kooperatife sahip çıkmalarını istiyoruz. Tariş olmazsa zeytinyağı para etmez. Tariş’i koruyalım. Tariş tüccardan fazla para versin diyenler var. Biz kooperatifiz. En modern tesisler bizde. En çok yağ satan biziz. Kooperatif olmazsa tüccar bu fiyatlara yağ satın almaz. Tariş Zeytinyağı Birliği Türkiye’nin en güçlü birliğidir. Kooperatifimize sahip çıkalım. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Gömeç kooperatifinin 700 üyesi bulunduğunu bildiren Ahmet Ali Uzun da “ Gömeç de 1 milyon 200 bin dolayında zeytin ağacı bulunmaktadır. Ben de ortaklarımızın kooperatifimize sahip çıkmalarını istiyorum” dedi. Gömeç Tariş başkanı Ahmet Ali Uzun, Cahit Çetin’e Atatürk Kayalıkları tablosu hediye etti. Uzun’a teşekkür eden Çetin, tabloyu odasının en güzel yerinde sergileyeceğini söyledi. Çetin, ortakların çeşitli sorularını yanıtlarken tüm ortaklara birer hediye paketi verdi. Cahit Çetin, ortaklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak: İHA