Vangölü Sahilinde Sergi

Bitlis‘in Tatvan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü‘nce 2010-2011 eğitim öğretim yılı içerisinde açılan kurslara katılan kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler Van Gölü sahilinde sergilendi.

Vangölü Sahilinde Sergi
Tatvan Belediyesi‘ne ait bahçede düzenlenen sergiye, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Müftüsü İmran Kılıç ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Yılmaz, uzun süreli uğraşlar veren kursiyerlerin emeklerinin karşılığını toplamak için bugün burada olduklarını söyledi. Daha stantları gezmeden gözlemlediği kadarıyla kursiyerlerin el emeği göz nurları olan eserlerini büyük bir sabır ve ustalıkla yaptıklarını gördüğünü ifade eden Vali Yılmaz, "Eserlerine içlerindeki güzellikleri de adeta yansıtmışlar. Bir iş istenerek yapılırsa sonucunda çok güzel eserler meydana çıkar. Bugün burada da bu güzelliği görüyoruz. İnşallah burada yetişen kızlarımız bu işi bırakmayacaklar devam edecekler. Kızlarını bu kurslara gönderdikleri için annelerine de teşekkür ediyoruz. Ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir konuşma yapan Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kalender ise bu yıl toplam 12 kurs açtıklarını ifade etti. Kalender, "Açılan kurslardan 400 bayan yararlandı. Bugün de yapılan eserlerin ve verilen emeklerin sergilenme günüdür. Nakış, giyim ve aplike kurslarına katılan kursiyerlerimizin yıl boyunca yaptığı eserleri sergilediler. Sergimizi bir şölen ve panayır havası içinde açtığımız için mutluyuz. Sergide bir birinden güzel eserler mevcuttur" dedi.

Vali Yılmaz yapılan konuşmaların ardında Bedia Tarlan isimli bayan ile birlikte serginin açılışını yaptı.

Kaynak: İHA