Suriye‘deki Olaylar Hatay‘da Protesto Edildi

Suriye‘deki olaylardan kaçarak Türkiye‘ye sığınan Suriyelilere destek vermek için Hatay‘ın İskenderun ilçesinde toplanan İşçi Partililer, Amerika‘yı hedef alıp Suriye‘de yaşananları protesto etti.

İskenderun Atatürk Anıtı önüne kadar otobüslerle gelen İşçi Partililer, burada protesto gösterisi gerçekleştirdi. Hatay‘ın yanı sıra Adana ve Gaziantep gibi çevre illerden gelen grup, Türkiye ve Suriye bayrakları taşıdı. Polis, eylemin yapıldığı bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, göstericiler Amerika‘yı hedef alıp, Suriye yönetimini protesto etti. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel‘in de aralarında bulunduğu grup, ‘Yaşasın Türkiye‘nin Suriye Birliği‘, ‘Yaşasın Suriye‘nin Bölünmez

Bütünlüğü‘, ‘Yaşasın Türkiye‘nin Bölünmez Bütünlüğü‘, ‘ABD Ortadoğu‘dan Defol‘ şeklinde sloganlar attı.

Aralarında çocukların da bulunduğu göstericiler adına açıklama yapan Erkan Önsel, "Dünyada Türkiye-Suriye benzeri başka iki komşu ülke bulamazsınız. Yabancı emperyalist tehdidi bu kadar yakın, bizi birlikte tehdit eden, Atlantik ötesinden kopup gelen yeryüzünün bu baş haydudu Amerikan emperyalizmidir. Irak‘tan sonra Suriye ve Türkiye‘yi de bölüp parçalamak, milletimizi esir almak istiyor bu ortak baş düşman" dedi.

‘Büyük İsrail Projesi‘nin, adım adım hayata geçirildiğini savunan Önsel, Suriye‘de yaşananların da bu kapsamda atılan bir adım olduğunu ileri sürdü. Önsel, "Suriye‘yi içerden karıştırmak, iç kalkışmalar meydana getirmek için Amerika‘nın CIA, İsrail‘in MOSSAD ajanları harekete geçirilmiştir. Bugün Suriye‘de ABD‘nin yaptığı prova, Türkiye‘de de yürürlüktedir. Türk Ordusu‘nu Suriye‘ye sokma planları yapılıyor. Bu planlar tutmayacaktır. Bizim Arap halkımızla olan kadim tarihimizden gelen bağımsız ve özgür

yaşama birikimimiz buna izin vermeyecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından slogan atarak otobüslere doğru yürüyen İşçi Partililer, daha sonra otobüslerle kent merkezine doğru hareket ederken, eylem de olaysız sona erdi. Öte yandan, İşçi Partililerin Antakya merkezde de bir miting düzenleyeceği belirtildi.

Kaynak: İHA