Simav‘da Mezuniyet Sevinci

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi‘ne (DPÜ) bağlı Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu‘nun bu yıl mezun verdiği 700 öğrencisi için düzenlenen mezuniyet töreni 19 mayıs’ta ki 5,9’luk deprem yüzünden sönük geçti.

Simav‘da Mezuniyet Sevinci
Törenle uğurlanan mezun öğrenciler Simav‘dan ayrılmanın hüznünü, yeni bir hayata atılmanın ise sevincini bir arada yaşadı. Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu Muradınlar Kampusunda gerçekleşen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal

Marşı‘nın okunmasıyla başladı.

Öğrenciler adına konuşan Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Melih Gürsan isimli öğrenci, "Simav’da öğrenim gördüğümüz süre içerisinde her öğrencinin yaşayabileceği sıkıntı ve zorluklarla karşılaştık. Hele 19 mayıs 2011 Perşembe gecesi yaşadığımız deprem bize korkuyu da öğretti. Bütün bu yaşadıklarımız bizde Simav’ı hiç unutturmayacak. Bize evlatları gibi bağrına basan, yaramazlıklarımızı hoşgören sıcakkanlı Simav halkı ile kaplıcası, doğal güzellikleri ile bizleri büyüleyen Simav‘ı hiçbir zaman unutmayacağız. Bundan böyle Simav‘ın fahri birer hemşerisi olacağız" dedi.

Mezuniyet törenine Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaslan, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, akademisyenlerle öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Törende Kaymakam Yüksel Ünal, Rektör Ahmet Karaslan, Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın yaptıkları konuşmalarda öğrencilere yönelik mesajlar verirken fakülte ve meslek yüksek okulunun geleceği ile ilgili yapılması gerekenleri anlattılar.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Rektör Ahmet Karaaslan tarafından belgeleri takdim edildi. Mezuniyetleri havaya kep fırlatarak coşku içerisinde kutlayan öğrenciler aileleri ve yakınlarıyla ikram edilen etli pilava kaşık salladılar.

Kaynak: İHA