Osmaniye‘deki ‘Tütün‘ Denetimi

Osmaniye‘de İl Tütün Kontrol Kurulu‘nca oluşturulan ekiplerce, 2011 yılı Mayıs ayında kent genelinde 3 bin 327 denetim gerçekleştirildiği bildirildi.

Osmaniye‘deki ‘Tütün‘ Denetimi
Osmaniye Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu Haziran Ayı Olağan Toplantısı‘nı tamamladı. Valilik Toplantı Salonu‘nda gerçekleştirilen oturuma Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan başkanlık yaptı. Tütün Kontrol Kurulu‘nca yapılan çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda söz alan Kanser Kontrol Birim Sorumlusu Mahmut Sarı, 2011 yılı Mayıs ayında kentte gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Sarı, il genelinde inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere oluşturulan ekiplerin, geride bıraktığımız mayıs ayında 3 bin 323 özel hukuk kişilerine ait bina ve 4 toplu taşıma aracı olmak üzere toplam 3 bin 327 denetim gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yapılan denetimlerde 2 özel hukuk kişilerine ait binada aksaklık tespit edilerek tutanak tutulduğunu kaydeden Sarı, tütün ürünü tüketen 5 kişiye idari para cezası kesildiğini, tüm bu para cezalarının da Defterdarlık‘a bildirildiğini kaydetti. Sarı, tütün ürünü tüketilmesine izin verdiği tespit edilen 2 işletmeninse ilgili ekiplerce uyarıldığını anlattı.

‘31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü‘ etkinlikleri kapsamında da bir dizi etkinlikler düzenlendiğini hatırlatan Sarı; “Bu kapsamda; Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen afişlerin dağıtımı yapılarak kurumlara asılması sağlanmıştır. Müdürlüğümüz tarafından KETEM sorumlu hekimi Dr. Abdurrahman Akıncı‘nın konuşmacı olarak katıldığı; ‘Sigaranın Zararları ve Bırakma Yolları‘ konulu konferans düzenlenmiştir. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü‘nün organizasyonu ile ‘Dumansız Hava Sahası Kurumlar Arası Voleybol Ligi‘, 31 Mayıs günü yapılan finalle sona ermiştir. Dereceye girenlere ödüller verilmiştir. Yine ‘Kurumlar Arası Masa Tenisi Turnuvası‘ düzenlenmiştir. Bu turnuva sonunda da dereceye giren sporculara ödüller verilmiştir” diye konuştu.

Kaynak: İHA