İran‘da Uluslar Arası Terörle Mücadele Konferansı Başladı

Uluslar arası Terörizmle Mücadele Konferansı 60 ülke ve uluslararsı kuruluşun temsilcilerinin katılımıyla bugün Tahran‘da çalışmalarına başladı.

Konferansa ev sahibi Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad‘ın yanı sıra Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir dahil çok sayıda lider katılıyor.

Ahmedinejad‘ın açılış konuşmasıyla başlayan konferans, terörle mücadelede uluslar arası ve bölgesel işbirliği ve ortaklığın genişletilerek etkin hale getirilmesini amaçlıyor.

Konferans öncesinde açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Mehdi Akhonzade, "Konferans, farklı görüşlerin ifade edileceği bir platform oluşturacak. Dünyanın farklı ülkelerinden, farklı köşelerinden gelen katılımcılar bu konuda görüşlerini açıklayacak" dedi.

Akhonzade, Afganistan, Irak gibi İran‘ın da bölgedeki en büyük terör mağdurlarından biri olduğunu belirterek, "Son 32 yıldır terörist eylemlerin en büyük kurbanlarından biri olduk. Önümüzdeki günlerde birçok masum İranlının canına mal olan bu terör eylemlerinde ölenleri anacağız" diye konuştu.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ayrıca, "İşte bu yüzden uluslar arası topluma ‘yeter artık‘ mesajını güçlü bir şekilde iletmek istiyoruz. Buna bir son vermek, terörden arındırılmış bir dünya olmasını istiyoruz.

Kaynak: İHA