İstanbul‘da Lys Heyecanı

Lisans Yerleştirme Sınavı‘nın (LYS) üçüncüsü olan LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) sınavı bugün yapılıyor.

Üniversiteye girişte üçüncü aşama olan LYS, bugün de devam ediyor. Bugün yapılacak Edebiyat- Coğrafya sınavına girecek olan öğrenciler, sabahın erken saatlerinde velileriyle birlikte sınava katılacakları okullara geldi. Kimi adaylar, okula saatler öncesinden gelerek sınav saatlerini beklemeye başladı. Öğrencilerden bazıları, ellerinde ders notlarıyla son dakikaya kadar derslerini gözden geçirirken, kimileri ise çay içerek stres atmaya çalıştı. Sınav saatini heyecanla bekleyen öğrenciler, "Son sınava

hazırlandık inşallah iyi geçer. İstediğimiz bölümü inşallah kazanırız" dedi. Bu sırada polis ekipleri de, sınav yapılacak okulların çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bu hafta sonu yapılacak olan LYS-3 ve LYS-2 sınavlarıyla tamamlanacak. 679 bin 639 adayın gireceği LYS-3, tek oturumda uygulanıyor. Bugün Edebiyat-Coğrafya Sınavı LYS-3 ile devam edecek olan maraton, Pazar günü yapılacak Fen Bilimleri LYS-2 sınavı ile sona erecek.

Kaynak: İHA