İsfalt‘tan Ege‘ye Bilgi Transferi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSFALT, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile işbirliği içinde Türkiye çapında yapmayı planladığı asfalt eğitim maratonuna, Edirne‘den sonra İzmir‘le devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSFALT, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile işbirliği içinde Türkiye çapında yapmayı planladığı asfalt eğitim maratonuna, Edirne‘den sonra İzmir‘le devam etti. Eğitim sırasında İzmir ve Ege Bölgesi şartlarına özel asfalt uygulamaları hakkında bilgi aktarıldı. Asfalt eğitimleriyle yerel yönetim bütçeleri ve Türk ekonomisi için tasarrufun yolu açılıyor. Mahalli idarelerin asfalt üretim ve uygulamalarında kaynak israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Asfalt üretim teknikleri ve kaliteli asfalt uygulamaları konusunda Türkiye‘nin önde gelen kuruluşu İSFALT, bilgi ve tecrübelerini bütün Türkiye ile paylaşmayı sürdürüyor. Bu kapsamda TBB‘nin talebi üzerine başlayan ve Haziran 2012‘de tamamlanması planlanan eğitim programlarının ikincisi, 21-25 Haziran 2011 arasında İzmir‘de yapıldı. İzmir, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla il ve bağlı ilçe belediyelerine yönelik seminere, üniversitelerin ilgili bölümleri, Karayolları‘nın bölge illerindeki birimleri ve özel sektör temsilcileri de katıldı. Seminerde İSFALT‘ın teknik konularda uzmanlaşmış eğitmenleri, asfalt hakkında A‘dan Z‘ye bilgi verdi.

EĞİTİMLER 40 ŞEHİRDE VERİLECEK

Eğitimler, Türkiye‘nin bir sistematiğe göre 12‘ye ayrılmasıyla oluşan bölgelerin merkez illerinde düzenlenecek. Her merkezde asfalt ve yolla ilgili problemler yerinde tespit edilecek. Bütün belediyelere, gerek kaliteli asfalt üretimi gerekse seyir konforu sağlayan yollar için ekonomik çözümler aktarılacak. Seminerlerin yedincisi, 2011 yılı sonuna kadar yapılacak. İlki Edirne‘de, ikincisi İzmir‘deki eğitimler Eskişehir, Konya, Sakarya, Ankara ve Diyarbakır‘da devam edecek.

İSFALT‘ın uzman teknik eğitim ekibi teknik işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Sönmez, Üretim Müdürü Zafer Sola, Uygulama Müdürü Fethi Turgut, Teknik Eğitim Şefi Dr. Mehmet Tahir Deniz, Ar-Ge Şefi Aydın Topçu, Kesin Hesap Şefi Şaban Bektaş, Kalite Kontrol Şefi Süleyman Girit, Laboratuvar Şefi Seyit Ali Yıldırım, Teknik Emniyet Şefi Erdem Bulut ve Uygulama Mühendisi Abdullah Çabuk‘tan oluşuyor.