İ.B.B. Başkanı Topbaş Yurda Döndü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, bir dizi program ve ziyaret için gittiği Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Fas ziyaretlerinin ardından, bu akşam saatlerinde yurda döndü.

İ.B.B. Başkanı Topbaş Yurda Döndü
Yurt dışında gerçekleştireceği resmi ziyaretler kapsamında ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri‘ne (ABD) giderek, ABD Belediye Başkanları Birliği‘nin yıllık konferansına katılan Topbaş, bir sonraki ziyaretinde ise Fas‘ta gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Yönetim Kurulu Toplantısı‘na katılarak, bu akşam saatlerinde yurda döndü.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu‘nda konu ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kadir Topbaş, ABD ve Fas ziyaretlerinin ardından yurda döndüklerini belirterek, "Heyetimiz ile birlikte 16 haziran tarihinde Washington‘a hareket etmiştik. Daha sonra 1210 belediye başkanının katıldığı ABD Belediye Başkanları Birliği Toplantısı‘na konuşmacı olarak katıldım. Oradaki toplantıda da belediye başkanlarına hitap ettim" dedi.

New York‘ta BM Genel sekreteri Ban Ki-moon ile de görüştüklerini aktaran Topbaş, "Dört ay içerisinde 3 kez kendisini ile görüşme fırsatı bulmak bizim için çok önemliydi. Kendisine ikinci dönem çalışmalarında başarı diledik. Ayrıca bölgenin önemi nedeniyle BM‘nin İstanbul‘da bir irtibat alanının oluşması konusunda İstanbul Belediyesi ve hükümetimiz olarak kendisine bu dileklerimizi ilettik. Kendisi de buna olumlu baktığını söyledi. Ayrıca UCLG ile BM arasındaki ilişkileri de bir genel sekreter

irtibatlandırılmasını rica etmiştik. Meksika asıllı bir genel sekreteri bizimle irtibat haline getireceğini bahsettiler" diye konuştu.

ABD‘deki temaslarının ardından UCLG yönetim kurulu toplantısı için Fas‘a geçtiği anlatan Topbaş oradaki toplantıda UCLG‘ nin çalışmalarını gözden geçirildiğini söyledi. Topbaş, "UCLG toplantısında kentsel sağlık komitesinin kurulması ve bu komitenin başkanlığını da İstanbul‘un yürütmesini teklif ettik. Bu da kabul edildi. Zaten bizim Sağlık A.Ş.‘miz bu işi yürütmekte. Diğer taraftan İstanbul Üniversitesi ile bu konularda çalışma yapıldı. Gelinen nokta bunun daha uluslararası bir boyuta

taşınabileceğiydi. Dünya içinde çok önemli olan kentsel sağlık komitesinin kuruluşunun gerçekleşmesini kararlaştırdık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA