BDP'den CHP'ye boykot çağrısı

Mardin Bağımsız milletvekili Ahmet Türk katıldığı Habertürk canlı yayınında CHP'li Süheyl Batum'u boykota davet etti.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye Konuşuyor programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Ahmet Türk’ün meclisi boykot önerisini karşısında şaşırıp kaldı.

Moderatör Didem Yılmaz’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’a yönelttiği “Bugün Kılıçdaroğlu ile toplantıdaydınız. Ne yapacaksınız meclis boykut mu edeceksiniz? Meclise gidip yemin etmeyecek misiniz?” sorusuna Batum’dan önce cevap veren Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet TürkCHP boykot kararı alsın. Seve seve konuşmadan 3 saat dinlerim kendilerini.” dedi.

Süheyl Batum ise Ahmet Türk’ün şakayla karışık boykot çağrısına şu sözlerle yanıt verdi;
“ Yangın varda, yangının bir boyutu da iki tane hakimin verdiği, orada ki akademisyenlerin ve sizinde kabul ettiğiniz inanılmaz hukuk dışı bir karar var.”

Mardin Bağımsız Milletvekili ise CHP’yi bu konuda desteklediklerini ifade ederek “Sizi destekliyorum.” dedi.

Batum ise bu kararların geçerli olması durumunda hiçbir güvenceleri olmadığını vurgulayarak “ Bir hakim rahatlıkla ben seni bir terör örgütü ile ilişkilendirdim. Gerekçeye gerek yok, tutukladım. AKP çoğunluğu da çoğunluk bizde mahkeme böyle demiş, yargı bağımsızlığı var diyerek elini kaldırsa, siz, biz yasama dokunulmazlığına sahip değiliz. Biz zaten yasama dokunulmazlığının geniş tutulmasına karşıyız.” dedi.

Batum’un bu sözleri üzerine konuya espri ile yaklaşan Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk “En iyisi çoğunluğu var, meclisi AKP’ye bırakalım. Doğrusu bu.” diye cevap verdi.

Programda Gazeteci Faruk Mercan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum arasında tartışma yaşanırken, Süheyl Batum Faruk Mercan’ı iktidar yanlısı olmakla suçladı. Faruk Mercan’ın yargıçları koruduğunu ifade ederek “Başbakan Anayasa mahkemesi hakkında konuştuğunda, Başbakan böyle söyleyemez dediğini duymadım. Herkes ne olduğunu biliyor.” dedi.

Ahmet Türk ise CHP’li Batum’a güvendiğini ifade ederek “Ben Süheyl Batum’a güveniyorum. Ben kendisine kefilim her türlü değişikliğe hazırım” dedi. Süheyl Batum ise üç tutuklu vekilin mutlak surette mecliste yemin edeceğini ifade ederek “Mutlaka gelip, yemin edecekler.” dedi. Ahmet Türk ise konuya yine esprili bir şekilde yaklaşarak “ Yalnız tehdit eden biz değiliz. Bizden daha açık tehditler ortaya koydular. Arık bizi kimse suçlayamaz.” dedi.

BEYAZ GAZETE