'Somut bir adım atılıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz'

YSK'nın Hatip Dicle kararı sonrası bağımsızlar Meclis'e gitmeme kararı aldı. Bağımsızlar tarafından alınan kararda, "Parlamento ve iktidar bu haksızlığı giderme ve demokratik siyasetinin önünü açarak çözüm olanaklarını geliştirme yolunda somut bir adım atıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz" denildi.

'Somut bir adım atılıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz'
Hatip Dicle‘nin milletvekilliği düşürüldü (Son Detaylar)

Hatip Dicle’nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi üzerine BDP’nin desteğiyle seçilen bağımsız milletvekillerinin Diyarbakır’daki olağanüstü toplantısından TBMM’ye gitmeme kararı çıktı.

Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi alınan kararı okudu. Elçi şunları kaydetti:

"Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğunun, Türkiye halklarının barış içinde ve özgürce bir arada yaşaması amacıyla yan yana geldiği günden beri, bir çok operasyonun hedefi haline gelmiştir. YSK vetosu ile başlayan süreç keyfi tutuklama, gözaltılar, askeri ve siyasi operasyonlarla hiç durmadan devam etmiştir. Bu engelleme ve barış sürecinin önünü tıkama operasyonlarının son halkası, Diyarbakır Milletvekili Sayın Hatip Dicle'nin yasal haklarının yetkisiz bir kurum tarafından gasp edilmesiyle sonuçlanmıştır.

Dün bu tarz operasyonlardan mağdur olduğunu iddia edenler bugün bu operasyonların bizzat mimarlığını üstlenmiş durumdadırlar.

Halklarımıza barış ve özgürlük sözü vermiş olan bloğumuzun, bu şartlar altında benzeri operasyonlara sürekli muhatap olacağı anlaşılmıştır. Parlamento ve iktidar bu haksızlığı giderme ve demokratik siyasetin önünü açarak çözüm olanaklarını geliştirme yolunda somut bir adım atıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz.

AKP yönetimi çalınmış milletevekilliğini haklı olana derhal iade etmelidir. Tüm demokrasi güçlerini barış ve özgürlük sürecini baltalayan bu operasyonlara karşı demokrasiden yana tavır alamaya davet ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından soruları kabul etmeyen vekiller, tekrar toplantı yaptıkları binaya geçtiler.

BEYAZ GAZETE