Mhp Milletvekili Büyükataman: Herkesin İç Tüzüğe Uyma Mecburiyeti Var

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, BDP‘lilerin tutumunu eleştirerek, "Herkesin aklı selim davranma, TBMM’nin iç tüzüğünde belirtilen usul ve esaslara uyma mecburiyeti var." dedi.

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, BDP‘lilerin tutumunu eleştirerek, "Herkesin aklı selim davranma, TBMM’nin iç tüzüğünde belirtilen usul ve esaslara uyma mecburiyeti var." dedi.

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman mazbatasını aldı. Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Mahmut Munyar’ın elinden alan Büyükataman, çıkışta gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Çok yorucu bir seçim dönemi geçirdiklerini belirten İsmet Büyükataman, “12 Haziran‘da milletimiz idare beyanında bulunarak AK Parti’ye 3. dönem yönetim sorumluluğunu emanet etti. Bursa’dan MHP olarak iki milletvekili çıkarabildik. Üçüncü milletvekilliğini çok az bir oyla kaybettik. Buruk bir sevinç içindeyiz. Ancak milletimizin takdiridir, verdiği karara saygı duyuyoruz. Verdiği kararı baş tacı ediyoruz. Bu dönemde de MHP olarak 53 milletvekili ile üst düzey bir sorumluluk ile ülkemizin problemlerinin halline dair çalışacağız.” dedi.

        Ülkenin bütünlüğüne dair AK Parti’nin politikalarına ilişkin kaygılarının olduğunu aktaran Büyükataman, şunları söyledi: “Ne yazık ki bu endişelerimiz ipuçları daha ilk günlerde gündeme gelmeye başladı. AK Partili bir bakan, daha meclis açılmadan, milletvekilleri yemin etmeden, devlete karşı işlenen suçlarla ilgili bir genel affın düşünülebileceğini ifade etti. Bu bizim geçmişte seçim meydanlarında ifade etmeye çalıştığımız bölücü terör örgütü mensupları ile kapalı kapılar ardından yapılan bir takım pazarlıkların olduğuna dair endişelerimizi adeta teyit eden ve bu endişelerimizi haklı çıkaran bir takım açıklamalardır. Umarız sağduyulu olurlar ve biz bu endişelerimizde haklı çıkmayız.”

        Engin Alan ve diğer tutuklu vekillerin durumunun sorulması üzerine ise İsmet Büyükataman, şöyle cevap verdi: “Aynı konumda bulunan Ergenekon sanığı CHP’den seçilen iki tutuklu, MHP’den de Balyoz soruşturmasından dolayı gözaltında bulunan bir arkadaşımız var. Bunlar milletvekili seçildiler, mazbatalarını avukatları aldı. Tutuklularının devam edip etmeyeceği, salı verilip verilmeyeceklerine dair sanırım bu gün mahkemeden bir kara çıkacak, bekleyip göreceğiz, mahkemenin vereceği karar hepimiz saygı duyacağız.”

        İsmet Büyükataman, bazı BDP milletvekillerinin Meclis‘te yemin etmeyeceğine dair sıkıntılarının sorulması üzerine, şunları söyledi: “Türkiye çok nazik bir süreçten geçiyor, herkesin aklı selim davranmak mecburiyeti var. Milletvekili seçilen vatandaşların hangi siyasi partiden olursa olsun, görüşü ne olursa olun, TBMM’nin iç tüzüğünde belirtilen usul ve esaslara uyma mecburiyeti var. Milletvekili seçilmiş olmakla birlikte bir usul eksikliğinin olmaması için tespit edilen yemin metnine sadık kalmak için gereğinin yerine getirilmesi lazım. Kendilerine sağduyu tavsiye ediyorum.”

        Bu arada çıkışta bir bayan ise belediyeler ile yaşadığı sıkıntıları İsmet Büyükataman’a iletti. Büyükataman ilgilenmesi için parti teşkilatı yetkililerine konuyu iletti. Ardından toplu olarak adile önünde fotoğraf çektiren İsmet Büyükataman ve partililer adliyeden ayrıldı.

        MHP Bursa ikinci sıra adayı Necati Özensoy ise ilk gün mazbatasını almıştı.