CHP'de partiye zarar verecek açıklamaları MYK inceleyecek (2)

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, partiye zarar verecek açıklamalarda bulunan kişilerin durumunun tespit edildikten sonra gerekli incelemenin MYK'da yapılacağını söyledi.     

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, partiye zarar verecek açıklamalarda bulunan kişilerin durumunun tespit edildikten sonra gerekli incelemenin MYK’da yapılacağını söyledi.

CHP Genel Merkezi’ndeki MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Tamaylıgil, genel seçim sonrası Deniz Baykal ve Önder Sav kanadı tarafından gelen kurultay çağrıları ve bunların parti yönetimi tarafından değerlendirilmesi konularını açıkladı. CHP Parti Meclisi’nin 4 Temmuz’da toplanacağını duyuran Tamaylıgil, partiye zarar verici yönde yapılan açıklamaları CHP MYK’sının mercek altına aldığını ifade etti. Kurultay tartışmaları ve beraberinde yapılan açıklamaları ima eden Tamaylıgil, bu tür açıklamaların disiplin suçu içerip içermediğine MYK’nın karar vereceğini bildirdi.

Basında sıkça yer alan Stockholm sendromu tartışmalarına de değinen Parti Sözcüsü, bu görüşün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olmadığını kaydetti.

Tamaylıgil, milletvekilliği düşen Hatip Dicle’ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’de seçilme yönteminin uygulanmasını önerdi. CHP’den seçilen Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal konularında ise Tamaylıgil, hukukun siyasallaşmadan hareket etmesini beklediklerini söyledi.