Bakan Eroğlu: Bdp‘li Milletvekilleri Ülkeyi Geriyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM’de yapacakları yemine bağlı kalmayacaklarını belirten BDP’li vekillerin, ülkeyi gerdiklerini söyledi. Eroğlu, BDP’li vekillerin Türkiye’nin huzuru ve ilerlemesi için kafa yormaları gerektiğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM’de yapacakları yemine bağlı kalmayacaklarını belirten BDP’li vekillerin, ülkeyi gerdiklerini söyledi. Eroğlu, BDP’li vekillerin Türkiye’nin huzuru ve ilerlemesi için kafa yormaları gerektiğini söyledi.



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 24. dönem milletvekilliği mazbatasını, Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ve Halil Ürün ile birlikte İl Seçim Kurulu‘ndan aldı. Mazbatasını aldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Eroğlu, BDP’li milletvekillerinin ülkeyi gerdiklerini söyledi. AK Parti olarak, kendilerine oy veren veya vermeyen herkesi kucakladıklarını belirten Eroğlu, “Bir kere artık partiler bundan sonra alacağı oyları almışlardır. Dolayısıyla ülkenin özellikle huzur için ve ilerlemesi için kafa yormaları lazım. Yani zaten bunların bütün amaçları maalesef ülkeyi germektir. Ama milletimiz bunlara zaten sandıkta gereken dersi verdi.” dedi.

Milletin, AK Parti’yi tekrar gümbür gümbür iktidar yaptığını dile getiren Eroğlu, “İnşallah bu tür şeylere mahal verilmeyecektir diye düşünüyorum. Bunlar da zaten sonradan böyle şey olmayacağına dair beyanatlar verdiler. Onlar da herkesten değişik değişik fikirler çıkıyor. Onlarda böyle tek bir ses söz konusu değil. O bakımdan. Ama önemli değil. Onlar ne derse desin biz yolumuza dosdoğru devam edeceğiz.” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Sait Açba ve Halil Ürün ile birlikte mazbatalarını aldıklarını dile getiren Eroğlu, milletvekilliği görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Afyonkarahisar milletvekilleri olarak millete hizmet için hazır olduklarını aktaran Eroğlu, “Hakikaten milletimiz AK Parti’ye büyük bir teveccüh gösterdi ve şu anda 2 kişiden biri AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimiz. Ancak biz özellikle AK Parti olarak bütün milletimizi kucaklıyoruz. Bize oy versin veya vermesin bütün vatandaşlarımızın kalbimizde, gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Seçimlerden sonra herkesi aynı derecede kucaklayacağız, herkesi seviyoruz ve Afyonkarahisar da hakikaten demokratik bir olgunluk göstermiştir. Seçimler hiçbir hadiseye mahal vermeden tamamlanmıştır. Netice olarak Afyonkarahisar yüzde 66’lık bir oy oranıyla gerçekten destan yazılmıştır. Siyasi tarihimizde görülmeyen derecede AK Parti’ye Afyonkarahisar’da büyük bir destek vermişlerdir. Yani Afyonkarahisar’da her 3 kişiden 2 kişi AK Parti’yi desteklemiştir. İl geneli baktığımız zaman yüzde 61 ile Türkiye ortalamasının 11 puan daha üzerinde oy aldık. Herkese gönülden teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

"MUHALEFETİN RÜYASINDA GÖREMEYECEĞİ HİZMETLERİ YAPACAĞIZ"

AK Parti’nin, iktidarda olmasına rağmen arka arkaya dünyada oy oranını artıran tek parti olduğunu ifade eden Eroğlu, “Allah‘a şükür, bunu, milletimizde olan samimiyete ve hizmetlere borçluyuz. Yani biz hizmet adamıyız. Başbakanımızın ustalık döneminde, önümüzdeki dönemde inşallah milletimize çok daha muhteşem hizmetler yapacağız. Hatta muhalefetin rüyasında dahi göremeyeceği hizmetleri gerçekleştireceğiz. Hükümet olarak buna inanıyorum. Çünkü Başbakanımızın büyük bir tecrübesi var. Aşk ve şevkle çalışacağız.” dedi.

Afyonkarahisar’a da büyük müjdeleri olduğunu belirten Eroğlu, şöyle devam etti: “Daha önce de biz seçimler esnasında ‘Afyonkarahisar 2023‘ adıyla bir vizyon çalışması yaptık. Bu sözlerimizin arkasındayız. Esasen şu anda 3 milletvekiliyle beraber Afyonkarahisar’daki bu hedefleri gerçekleştirmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Hatta biz şimdiden işe koyulduk. Şu anda söz verdiğimiz bir takım tesislerin, bir takım hedeflerin şu anda planlamasını yapıyoruz. Göreceksiniz, önümüzdeki haftalardan itibaren Afyonkarahisar muhteşem temel atma ve açılış merasimleri yapılacaktır. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum.”

Afyonkarahisar’ın, AK Parti döneminde şimdiye kadar görmediği büyük yatırımları gördüğüne değinen Eroğlu, “Afyonkarahisarlılar, şehrin içinde oldukları için bu dönüşümü fark etmiyor. Ama dışarıdan, yurt dışından gelen vatandaşlar bu muhteşem dönüşümü ve ilerlemenin farkındalar. İnşallah çok daha güzel olacak. Birlik, beraberlik içerisinde, kardeşlik havası içerisinde geleceğe Afyonkarahisar’ı ve ülkemizi hazırlıyoruz.” diye konuştu.