Vipdukkan.Com, E Planet Capital İle Ortak Oldu

Özel alışveriş (private shopping) sektörünün önde gelen aktörlerinden www.vipdukkan.com, dünyanın sayılı fonlarından E Planet Capital ile ortak oldu.

Özel alışveriş (private shopping) sektörünün önde gelen aktörlerinden www.vipdukkan.com, dünyanın sayılı fonlarından E Planet Capital ile ortak oldu.

Ortaklık Vipdukkan.com Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Şenol ile Yönetim Kurulu üyeleri Ayşe Arkış ve Muharrem Toplusoy tarafından kamuoyuna duyuruldu.

E Planet Capital ile yapılan güç birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Oğuz Şenol, ortaklığın hem kendileri hem de sektör adına önemli olduğunu belirtti. Şenol, “Private shopping sektöründe elde ettiğimiz başarıyı daha da ileri taşıyarak büyük bir yatırım firmasıyla ortaklık anlaşması yaptık.” dedi.

Vipdükkan. com’un kurucu ortaklarından Ayşe Arkış ise sitenin geldiği aşamayı olumlu bulan fon yöneticilerinin derhal kendileri ile diyaloga geçtiğini ifade etti. İlk görüşmenin ardından yatırımcı olmaya karar veren E Planet Capital ile haziran ayında ortaklık anlaşması yapıldı. Yatırım firması, 5 milyon dolar yatırımla www.vipdukkan.com‘un yüzde 28,2’sini satın aldı.

Vipdukkan.com Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Şenol, basına hedef ve öngörülerini de açıkladı.

Şenol, “Sene sonu için en önemli hedeflerimiz 650 bin olan üye sayımızı 2 milyona çıkartmak ve ciromuzu 2011’de 35 milyon, 2012’de ise 75 milyon dolar seviyesine getirmek. Ayrıca, lojistik hizmetini kendi içimizde yapmak için de fizibiliteye koyulduk. Bu sektörde uzun seneler kalıcı olmayı ve şu anda 4. sırada olduğumuz rekabette ilk 3 firmadan biri olmayı esas alıyoruz. Dikey siteler açıp, bu siteleri büyüterek e-ticaret sektörünü de büyütmek planlarımız arasında.” ifadelerini kullandı.

Şenol, E Planet Capital ile kurulan ortaklığın büyümeye önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Vipdukkan.com, 2011’de yaklaşık 6-8 milyon dolar yatırım yapmayı amaçlıyor.