Turizmde Kaçak Ve Sahte İçki Sorunu

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye‘nin milyonlarca dolar harcayarak ülke turizmini tanıtmak için çalıştığını, buna karşın kaçak ve sahte içki nedeniyle ülke turizminin zedelenebildiğini söyledi.

Turizmde Kaçak Ve Sahte İçki Sorunu
AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, Bodrum‘da kaçak içki nedeniyle dört Rus rehberin ölümü gibi olayların Türk turizmini olumsuz etkilediğini anlattı. Türkiye‘nin milyonlarca dolar harcayarak ülke turizmini tanıtmak için çalıştığını belirten Çorabatır, "Buna karşı kaçak ve sahte içki nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanıyor ve ülke turizmi zedelenebiliyor. Kaçak ve sahte içkiyle mücadele için denetimler artırılmalı. Kaçak içkiyle sahte içkiyi ayırmamız lazım. Sahte içki yapanların cinayetle suçlanması gerekir.

Çünkü, sahte içki insan canına kastediyor, ölümlere yol açıyor. Kaçak içki ise mali bir sorun. Bandrol sorunu" diye konuştu.

Denetimlerin artırılarak devam edilmesi gerektiğini savunan Çorabatır, şunları söyledi: "Bu denetimler bize hizmet kalitesini getiriyor. Daha fazla denetim yapılmalı. Dışarıyı da denetleyeceksiniz. Bize tedarik sağlayan şirketleri de denetleyeceksiniz. Bu kadar tanıtım yapıyoruz. Bir kaç sorumsuz kişi ülke turizmini baltalıyor."

Akdeniz çanağında yaşanan olaylar sonrası Antalya‘nın fiyat, hizmet ve otel kalitesiyle cazibesini koruduğunu ifade eden Çorabatır, tur operatörlerinin farklı konseptlere başlamasının da gelecek yıl için yatak ve uçak kapasitesinde artışa neden olacağını belirtti.

TEKE FİGÜRÜ

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği, Antalya‘nın simgesi olmasını hedeflediği ‘teke‘ figürü üzerinde çalışıyor. AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, Tufan Dağıstanlı‘ya yaptırdıkları ‘teke‘ figürünü yerli ve yabancı turistlere yönelik hediyelik eşyalarda kullanılmasını hedeflediklerini belirtti. Çorabatır, ‘teke‘ figürünün seçilmesinin nedenini, ‘Teke de, turizmciler gibi inatçı ve hırslı‘ sözleriyle açıkladı.

Kaynak: İHA