Stockholm sendromu tartışması

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ak Parti'nin seçimlerde aldığı yüzde 50 oyu Stockholm sendromuna benzetmesi konusunda, “Ne münasebet, bir banka soygunuyla Türkiye'deki seçimi mukayese etmek? Bunun milli iradeye saygıyla alakası var mı?” dedi

Stockholm sendromu tartışması
‘Kendisi hangi sendrom içinde’
Akşam gazetesinde dün yer alan habere göre; MYK toplantısında Kılıçdaroğlu, mutsuz olmasına rağmen Ak Parti ’ye oy verenleri 1973 yılında Stockholm’de yaşanan banka soygununda “Bizi kurtarmayın ” diye polise direnen rehinelere benzetti.
TBMM’de kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün’e, Kılıçdaroğlu’nun bu tespiti soruldu. Ergün, “Ak Parti’ye verilen oy oranlarının bir sendromu olduğunu zannetmiyorum ama Kılıçdaroğlu’nun hangi sendrom içerisinde olduğunu kendisinin hesaplaması lazım” yanıtını verdi. Bunların seçim yorgunluğuyla söylenmiş sözler olduğunu kaydeden Ergün, “ Sağlıklı değerlendirmeye ihtiyaç var” dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik de beraberinde bazı Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleriyle Meclis’e gelerek kaydını yaptırdı. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin hatırlatılması üzerine Çelik, “Sağa sola çekmeye gerek yok, muhalefet kendisine baksın. Bu başarısızlığın altında ne yatıyor, ona bir çözüm aramaya çalışırsa demokrasiye katkısı bu çerçevede olabilir. Haksız ithamlar devam ederse muhalefet küçülmeye devam edecektir. Bu da demokrasimiz için büyük bir kayıptır” dedi.
Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ise konuyla ilgili olarak, “Eskiden ‘bidon kafalı’ diyorlardı. Vatandaşın ne kadar doğru tercih yaptığı, sonradan muhalefet liderlerinin yaptığı açıklamalarla da ortaya çıkıyor” dedi.