Putin‘den Suriye Yönetimine Uyarı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, "Suriye yönetimi, ülkede kan akıtmayı durdurmalı" dedi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Fransa‘nın başkenti Paris‘te Başbakan François Fillon ile görüştü. İkilinin görüşmesinde ülkeler arası ilişkilerin yanı sıra Rusya‘nın doğalgaz kaynaklarının Avrupa‘ya ulaşımında temel projelerden biri olan ‘Kuzey Akım‘ doğalgaz boru hattı ve Ortadoğu‘da yaşanan son gelişmeler hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Başbakanlık Konutu‘nda gerçekleşen görüşmenin ardından Fillon ile ortak basın toplantısı düzenleyen Putin, "Fransız şirketleri, Baltık Denizi altındaki boru döşeme işleminin kendilerine ait olan kısmını bitirmiştir. Ekim ayının sonuna doğru tüketiciye ulaştırılmak üzere ilk gaz sevkıyatına başlanması planlanıyor. İlk aşamada 27.5 milyar metreküp sevkıyat olacak. Daha sonra öngörülen kapasite olan 55 milyar metreküpe çıkarılacak. Biz Fransa ile enerji alanında büyük ölçüde işbirliği yapmaya hazırız.

Christine Lagarde Rusya‘da tanınan birisi ve onun kişisel ve ticari itibarı ülkemizde yüksek beğeni topluyor. Kuşkusuz sayın Lagarde, Uluslararası Para Fonu‘nun (İMF) yeni başkanı olmayı hak ediyor" dedi.

Suriye yönetimini uyaran Putin, "Suriye yönetimi, ülkede kan akıtmayı durdurmalı.Artık iç sorunların çözülmesi için uluslararası siyasi baskı gerekli. Suriye‘deki sorunun çözümü için Fransa ile çalışmalarımız devam ediyor. Toplu ayaklanmalara karşı şiddet uygulayan bir ülke, ulaslararası bir siyasi baskının dışında kalamaz. Ancak uluslararası bir müdahaleye karşı olduğumuzu ve bunun hiçbir sonuç getirmeyeceğini hala savunuyoruz. Suriye ile Moskova arasındaki özel ilişkiler Sovyetler Birliği döneminde

geçerliydi. Şu anda değil" diye konuştu.

François Fillon ise, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi‘nin Suriye‘deki olaylara sessiz kalamayacağını, herkesin sorumluluk üstlenmesi için gereken vaktin yaklaştığını ifade etti.

Kaynak: İHA