Polonyalı Turistler Kktc Ambargosunu Deldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘ne (KKTC) uygulanan haksız ambargoları kırma hedefine yönelik girişimler sürüyor.

Polonya‘nın başkenti Varşova‘dan 189 yolcusu ile kalkış yapan Corendon Havayolları‘na ait uçak saat 20.50 sıralarında Ercan Havalimanı‘na indi. Corendon uçağı inişinde, bir çeşit havayolu geleneği olan ve belirli bir alana ilk kez iniş yapan uçaklara uygulanan su püskürtme gösterisiyle karşılandı. Polonyalı turistler de alana iner inmez kendileri için düzenlenen etkinliklere katıldılar.

Ercan Havalimanı‘ndan ülkeye giriş yapan turist ve vatandaşların kontrol noktasındaki işlemlerinin daha rahat yapılabilmesi için yaklaşık 2 ay önce hizmete konulan görüntülü tabelaları da gözlerden kaçmadı.

Polonyalı turistlerin ülkeye giriş işlemleri yapılırken, organizasyonun mimarlarından Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ve Akmina Travel ile Citron Travel yetkilileri de basına değerlendirmelerde bulundu. Aşıkoğlu, yaklaşık 1 buçuk yıllık girişimin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, özellikle Polonyalı turistleri KKTC‘ye gelmeye ikna eden tur operatörlerine teşekkür etti. Polonya uçuşlarının yıl sonuna kadar devam edeceğini de açıklayan Aşıkoğlu, Ercan Havalimanı‘na her hafta bir

Polonya uçağının ineceğini söyledi.

Akmina Travel Direktörü İsmail Abidin ise bu organizasyonla kazananın ülke turizmi olduğunu belirterek, kendilerinin de turizmciler olarak Polonyalı turiste güven vermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Citron Travel Direktörü Efe Türkel de Polonyalı turistlerin KKTC‘ye gelişlerinin çok kolay olmadığını, her zaman olduğu gibi yine Rum Konsolosluğundan tehdit ve engelleme gördüklerini anlattı.

Kaynak: İHA