Karnesini Gösteren Kitabını Aldı

“Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası dâhilinde İş Bankası Aydın Şubesi’ne karnesiyle gelen öğrenciler karne hediyesi olarak ikişer kitap almanın sevincini yaşadı.

Türkiye İş Bankası 2007-2008 öğretim yılı sonunda başlattığı “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası ile bu yıl dördüncü kez ilköğretim öğrencilerinin karne sevincine ortak oluyor. İş Bankası, dördüncü yılına ulaşan “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası ile bu yıl bir milyon ilköğretim öğrencisine karne ödülü olarak iki milyon kitap armağan ediyor. Karnesini alarak herhangi bir İş Bankası şubesine gelen ilköğretim öğrencileri karne hediyelerini almanın sevincini yaşıyor.

Okulların kapanmasının ardından Aydınlı ilköğretim öğrencileri de karne hediyelerini almak için İş Bankası şubelerine koştu. Aydınlı öğrenciler Türk edebiyatının büyük ustası Rıfat Ilgaz’ın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanan “Halime Kaptan” adlı eseri ile çevrenin ve doğal kaynakların korunması ile ilgili pratik önerilerin yer aldığı “Küçük Mavi Gezegen” adlı kitapları karne hediyesi olarak banka yetkililerinin elinden aldı. Çocukların akınına uğrayan şubede renkli anlar yaşandı.

KAMPANYA DÖRDÜNCÜ YILINDA

Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı kitap kampanyalarından biri olan Karneni Göster Kitabını Al bu yıl dördüncü kez gerçekleştiriliyor. Kampanya ile her yıl ilköğretim çağındaki bir milyon çocuk dünya ve Türk edebiyatının seçkin eserleriyle buluşturuluyor. Karnesini alarak Türkiye ve KKTC’deki herhangi bir İş Bankası şubesine gelen ilköğretim öğrencilerine notlarına bakılmaksızın kitap armağan ediliyor.

Öğrenciler, projenin ilk yılında “Alice Harika Diyarında”, 2009 yılında “Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler”, 2010 yılında ise “Yazarlarımızdan Öyküler” başlıklı kitaplarla buluşturuldu.

Kampanyanın dördüncü yılında ise bu kez bir milyon öğrenciye iki milyon kitap armağan ediliyor. İş Bankası’na gelerek karnesini gösteren bir milyon çocuğu Türk edebiyatının büyük ustası Rıfat Ilgaz’ın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanan “Halime Kaptan” adlı eseri ile çevrenin ve doğal kaynakların korunması ile ilgili pratik önerilerin yer aldığı “Küçük Mavi Gezegen” adlı kitap bekliyor.

Kaynak: İHA