Hanefi Avcı‘nın, Chp‘li Sedefçi Aleyhine Açtığı Davaya Devam Edildi

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile "Partilerden biri Avcı‘ya sahip çıkarsa, Türkiye için zül olur" ifadeleri yüzünden mahkemelik olan CHP‘li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi arasındaki davaya devam edildi. Sedefçi, "Avcı, yaptığı operasyonlarda herkesi potansiyel suçlu ilan etmesinin yanı sıra olaylara yanlı ve önyargılı bakıyor" dedi.

Bir dönem Edirne Emniyet Müdürü olarak görev yapan ve son olarak Eskişehir Emniyet Müdürüyken Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi‘ne gönderilen Hanefi Avcı‘nın, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi aleyhine açtığı davanın duruşmasına 2‘inci Asliye Ceza Mahkemesi‘nde devam edildi. Hamdi Sedefçi ve avukatı İbrahim Karakoç‘un hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme heyeti, Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında İstanbul Silivri Cezaevi‘nde tutuklu olan eski

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı‘nın talimat cevabının Edirne Adliyesi‘ne ulaşmadığı gerekçesiyle davayı 13 Eylül tarihine ertelendi.

Davada, ‘Görüntü yoluyla hakaret‘ suçuyla yargılanan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, duruşmada yaptığı açıklamada Avcı‘ya hakaret etmediğini söyledi. Yaptığı açıklamada ‘zihniyet‘ kelimesini kullandığını ve bunun da sözlükte karşılığının çok açık olduğunu ifade eden Sedefçi, "Zihniyet derken ben Avcı‘nın sağlıklı düşünmediğini dile getirmek istedim. Düşüncesinin sağlıklı olmadığını söyledim. Avcı, yaptığı operasyonlarda herkesi potansiyel suçlu ilan etmesinin yanı sıra olaylara yanlı ve önyargılı

bakıyor. Ben ve belediye ile ilgili yaptığı operasyonlardan sonra benle ilgili davalar devam ederken suçlar gibi yorum yapıp bunları da yazdığı kitabında belirtti. Beni tüm Türkiye‘ye olumsuz lanse etti. Ben hakaret etmedim. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum" dedi.

Öte yandan Hamdi Sedefçi‘nin duruşmalardan vareste talebi de mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

Kaynak: İHA