Chp‘nin İzmir‘den Seçilen Dokuz Milletvekili Mazbata Aldı

CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Rıza Türmen, Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Aytun Çıray, Rahmi Aşkın Türeli ve Mustafa Moroğlu, İl Seçim Kurulu‘na giderek mazbatalarını aldı.

CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Rıza Türmen, Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Aytun Çıray, Rahmi Aşkın Türeli ve Mustafa Moroğlu, İl Seçim Kurulu‘na giderek mazbatalarını aldı.

Genel seçim sonucunda Meclis‘e gitmeye hak kazanan dokuz milletvekili, sabah saatlerinde Kültürpark‘da bulunan İl Seçim Kurulu‘na gitti. Milletvekillerine CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ve diğer partililer de eşlik etti. İşlemlerin ardından İl Seçim Kurulu Müdürü İsmet Kilimci, milletvekillerine mazbatalarını teslim etti. Musa Çam‘ın mazbatasını ise eşine verdi. Teslim töreninin ardından bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, seçim sürecindeki çalışmalarından dolayı gazetecilere teşekkür etti. Ankara‘ya iyi bir takımla gittiklerini söyleyen Yüksel, "Bu takımı Ankara‘ya gönderen, başta partililerimiz ve örgütlerimiz olmak üzere tüm İzmirlilere teşekkür ediyoruz. İzmir, her zamanki gibi özgürce kararını vermiştir. Üzerinde kurulan yoğun baskılara kulak asmamıştır. Özgür idaresini ortaya koymuş ve CHP‘den 13 arkadaşımızı TBMM‘ye göndermiştir. İzmir‘de neredeyse iki kişiden biri bize oy vermiştir. 2007‘ye göre oyumuzu yüzde 48 arttırdık. Dokuz olan milletvekili sayımızı 13‘e çıkardık. AK Parti ise dokuz olan milletvekili sayısını 11‘e çıkarabilmiştir. Aramızdaki fark, ciddi ölçüde açılmış, 5 puanken 7 puana çıkmıştır." dedi. Seçimden önce verdikleri sözleri unutmayacaklarını da vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, "Kendi beklentilerimiz için değil, ülkemizin geleceği için TBMM‘de çalışacağız. İzmir‘e verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışacağız. İzmir‘e verilmiş başka sözlerin de takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyorum. Biz CHP takımı olarak İzmirlilere seçim öncesi verdiğimiz sözlerini umutmuyoruz, tekrar söz veriyoruz." şeklinde konuştu.