Bursa‘nın Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli ve eski bakan Turhan Tayan‘ın da aralarında bulunduğu 18 milletvekili törenle mazbatalarını aldı. Arınç, hizmetin sadece iktidar partisinin değil herkesin görevi olduğunu söyledi.

Bursa‘nın 18 vekili için Adliye Konferans Salonu‘nda mazbata töreni düzenlendi. Vekillerden en çok ilgiyi tecrübeli siyasetçiler Bülent Arınç, Turhan Tayan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli gördü. AK Parti Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da mazbatasını Yargıtay üyesi olan babası Nuri Şerbetçioğlu‘nun elinden aldı.

Törende konuşan Bülent Arınç, demokrasinin en önemli kurallarından birinin de seçimlerin hakim nezdinde yapılması olduğunu belirterek, "Bu seçim sonuçları, Bursa‘mıza da milletimize de ülkemize de hayırlı olsun. Bu benim 5. dönemim. Beşinci defa mazbata alıyorum. Herhalde Turhan Tayan ile birlikte en kıdemlilerden birisiyiz. Belki de son dönemimizde Bursa‘dan mazbata almak suretiyle tamamlamış olacağız. Ben Bursa‘dan milletvekili olarak seçilmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi. Görevinin

bilincinde olduğunu anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Sorumluluğumu biliyorum. 18 arkadaşımızın da 3 siyasi partiye mensup milletvekillerimizin de Bursa için ve ülkemiz için en hayırlı çalışmayı yapacaklarından eminim. Anayasamızın 80. maddesi, seçilen milletvekillerinin sadece seçim bölgelerinde değil bütün Türkiye‘yi ve Türk milletini temsil ettiğini ifade ediyor. Bunun bilincinde olacağız. Ama Türkiye‘nin incisi, güzel Bursa‘mıza her alanda hizmet etmek sadece iktidar partisinin ve milletvekillerinin görevi

değil hepimizin müşterek görevidir."

Bu konuda el birliğiyle çalışacaklarına inandığını anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Bursa ve Bursalımıza sahip çıkacağımızı ifade etmek istiyorum. Seçimler, Bursa‘da çok olumlu geçti. Bu olumlu süreçte katkısı olan tüm siyasi partiler ve adaylara da teşekkür ediyorum. Bursalı hemşehrilerimize de saygılar selamlar gönderiyorum. Hepimize hayırlı olsun."

DEMOKRASİ ÇAĞDAŞ ÜLKELERİN REJİMİ

Bursa Seçim Kurulu Başkanı Mahmut Munyar ise, en ufak bir hataya meydan vermemek için mazbatalar için temkinli davranıp, ağırdan aldıklarını ifade etti. Bursa‘da toplam 22 ilçe seçim kurulu ve büro personelinin görev yaptığını söyleyen Munyar, seçime yüzde 89.46 oranında katılım olmasının sevindirici olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Demek ki vatandaşımız yönetime katılma arzusunda. Bu durumu demokrasi adına sevindirici buluyorum. AK Parti‘nin 11, CHP‘nin 5, MHP‘nin ise 2 milletvekili

kazanmıştır. Vekiller, şu an eminim ki hayatının en mutlu gününü yaşıyorsunuz. Çok zor ve onurlu bir görev üstlendiniz. Sizler Bursa adına seçildiniz. Ama yeri geldiğinde inanıyorum ki partili kimliğinizi bir tarafa bırakarak ülke adına Bursa adına yararlı işler yapacağınıza inanıyorum."

Demokrasinin çağdaş ülkelerin olmazsa olmaz rejimi olduğunu anlatan Munyar, şöyle konuştu: "Seçimlerle demokrasimiz taçlanmaktadır. Çevre ülkelerde yaşananları gördükçe ve izledikçe Cumhuriyetin temellerini atanları, çok partili siyasi hayata geçmemizi sağlayanları huzurunuzda minnetle, saygıyla anmak istiyorum. Bundan sonraki demokratik ortamda sizlerin de aynı şekilde katkı sunacağınıza eminim. Sizlere başarılar diliyorum."

Kaynak: İHA