Başkan Kocaoğlu: Ak Parti’Nin İzmir’Deki Seçim Stratejisi Doğruydu

CHP‘li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel seçim sürecinde yükselen siyasi tansiyonu düşürmek ve ilişkileri normalleştirmek amacıyla Meclis‘te grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret etti. AK Parti, MHP ve CHP’ye giden Kocaoğlu, hep birlikte İzmir için neler yapabileceklerinin mücadelesini vereceklerini söyledi.

CHP‘li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel seçim sürecinde yükselen siyasi tansiyonu düşürmek ve ilişkileri normalleştirmek amacıyla Meclis‘te grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret etti. AK Parti, MHP ve CHP’ye giden Kocaoğlu, hep birlikte İzmir için neler yapabileceklerinin mücadelesini vereceklerini söyledi.

Başkan Kocaoğlu, ziyaretlerine AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile başladı. İzmir’de seçim sürecinin iyi geçtiğini belirten Kocaoğlu, AK Parti’nin bu şehirde uyguladığı seçim stratejisinin doğru olduğunu söyledi. Seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını vurgulayarak, “Bir seçim süreci daha geçti, bitti. Hep birlikte milletvekilleri ülke için, biz yerel yöneticiler de kentimiz için çalışacağız. İktidar partisinin il başkanı ve milletvekilleri, muhalefetin il başkanları ve milletvekilleri İzmir’in problemlerini çözmek için hep birlikte çalışacağız. Başarılar diliyorum.” dedi. Bir gazetecinin, seçim sürecinde yerel yönetimler üzerinden kampanya yürütüldüğü ve 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin provası gibi görüldüğü yönündeki soruya şöyle cevap verdi: “AK Parti, İzmir’de yerel yönetimler üzerinden siyaset yapmıştır. Bu doğru bir stratejidir. Dünya kadar proje çıktı ortaya, bunları hep birlikte yapacağız. AK Parti de CHP de diğerleri de İzmir’de yerel yönetimi kazanmak için çalışacaktır. Çalışmamak abestir. Herkes mücadele edecek, bir kişi kazanacak. Bu da İzmirli hemşehrilerimizin oylarıyla olacaktır.”

AK Parti İl Başkanı Akay da farklı partiler de olsalar da Kocaoğlu ile ağabey kardeş ve dostluk ilişkisini baştan beri sürdürdüklerini söyledi. Akay, “Seçim atmosferidir, farkında olmayız. Sayın Başkanımız‘a, İzmir’in yönetimi konusunda iktidar partisi olarak üzerimize düşen görevler noktasında her zaman yardımcı olacağımız hususunu ifade ettik. Kendisini seçilmiş İzmir başkanı olarak her zaman başımızda gördük.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra MHP İl Başkanı Mehmet Ali Türkaslan’ı ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir‘de çok olmasa da gergin bir seçim süreci yaşandığını ifade ederek, “Seçimin kendi dinamiği içinde bunlar yaşandı, geldi geçti. Seçim sürecinden sonra varsa hatamız sarmak ve tebrik etmek, sonra da hep birlikte problemleri çözmek için yolumuza devam etmek, il başkanları ve kanaat önderleriyle birlikte İzmir için çalışmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Türkaslan da ziyatten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, güzel bir seçim süreci yaşandığını belirtti. Türkaslan, “Fazla kırılmadan, atışmalar, kavgalar yapmadan, medeni bin seçcim yarışı oldu. Siyasetin doğasında olan bazı söylemler doğaldır. İzmir yine medeni şekilde siyasi hayatına devam edecektir. Hepimizin amacı, İzmir’e hizmet etmek. Sayın Başkan da kendisine yakışanı yaptı. İzmir’in ağabeyi olarak kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Son olarak CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’a giden Kocaoğlu, il başkanlarının da katkısıyla partisinin başarılı bir seçim geçirdiğini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler ve Rahmi Aşkın Türeli ile İl Başkan Yardımcısı Şenay Çavdar’ın da bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Kocaoğlu, başarı çıtasını yüksek tuttuklarını, yüzde 50 oy beklediklerini, genel olarak seçimin başarılı geçtiğini dile getirdi. İl Başkanı Bayır da son seçimde oylarını arttırdıklarını ve makasın açıldığını belirterek, “Şimdiden yerel seçimler için çalışmaya başladık. Nerede başarılı olduk, nerelerde olamadık, masayı yatırıp röntgenini çekerek ve çok çalışarak yerel seçimlerde büyük bir başarıya daha imza atmak istiyoruz.” diye konuştu.