Balık Avcıları İş Başında

Bolu‘da balık avlama yasaklarının kalmasından sonra göletlere koşan avcılar, Yeniçağa Gölü‘nde 5 kilogram ağırlığında sazan balığı yakaladı.

15 Haziran‘da balık avlama yasaklarının kalkmasından sonra vatandaşlar göletlere ve derelere akın etti. Bolu‘da balık avcılarının en sık ziyaret ettiği mekanlardan biri olan Yeniçağa Gölü, yasakların kalktığı ilk günlerde avcıları sevindirdi. Balık meraklıları, sezonun ilk günlerinde Yeniçağa Gölü‘nden 5 kilogram ağırlığında aynalı sazan balığı çekti. Karşılaştıkları manzara karşısında şaşıran avcılar, "Yasaklar kalktıktan sonra göle koştuk. İlk çabalamamızda 5 kilogram ağırlığında aynalı sazan çektik. Bundan sonra balık avlamaya büyük bir zevkle devam edeceğiz" dediler.

Balık avcıları, gölden çıkardıkları 5 kilogram ağırlığındaki aynalı sazan balığını cep telefonlarıyla fotoğraflayıp ölümsüzleştirdi.

Kaynak: İHA