Arkansas Senatörler Heyeti Bursa’Ya Hayran Kaldı

Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk ve İşbirliği Derneği (BAKİAD) ile Raindrop Turkish House Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Arkansas Eyalet Senatosu‘ndan gelen bir heyet, Bursa’da ziyaretlerde bulundu.

Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk ve İşbirliği Derneği (BAKİAD) ile Raindrop Turkish House Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Arkansas Eyalet Senatosu‘ndan gelen bir heyet, Bursa’da ziyaretlerde bulundu.

        BAKİAD ile ABD’nin Arkansas eyaletinde faaliyetini sürdüren Raindrop Turkish House isimli Türk Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği çalışmalar ile Bursa’ya gelen heyet, Bursa Valiliği‘ni de ziyaret ederek, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. Arkansas Eyalet Senatosu‘ndan Senatör James Luker başkanlığında Charles Burnett, Jack Crumbly, Eddie Williams, Justin Harris ile eşleri, Abdulkadir Nagac ve Halil Çelik eşliğinde Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ile görüştü. Valilik makamında kabul edilen Arkansas Eyalet Senatosu heyeti, gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı.

        Misafir heyet, “Biz Türkiye’yi böyle bilmiyorduk. Misafirperverlik ve gösterilen sıcak ilgi bizi çok etkiledi. Yemeklerine hayran kaldık. Ayrıca Türk hamamı bizi büyüledi. Bunun yanında Türk şehirlerinin tarihi yapısı ve temizliği de çok güzel. Şehirler çiçeklerle donatılmış. Ayrıca tarihin korunması çok anlamlı.” şeklinde konuştu. İki gündür Bursa’yı gezdiklerini anlatan heyet üyeleri, Amerika’ya döndüklerinde gördükleri güzellikleri anlatacaklarını sözlerine ekledi.

        Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bunun gibi karşılıklı ziyaretler iki ülke arasında ki tarihi dostluğun daha da pekişmesi adına çok önemli. Ayrıca ülkemizin tanınması için de bu programı önemsiyorum. Emeği geçen arkadaşları kutluyorum. İnşallah dönüşünüzde Bursa ve Türkiye’nin tanıtımı için birer gönüllü tanıtım elçisi olarak gördükleriniz güzellikleri anlatırsınız.” dedi.

Bursa’nın tarihi ve kültürel özellikleri başta olmak üzere, sahip olduğu zenginliklerini misafirlerine anlatan Karslıoğlu, bu tür ziyaretlerin daha da sıklaştırılması temennisinde bulundu. Ziyaret Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu’nun misafirlerine çeşitli hediyeler vermesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı. Bu gün İzmir’e geçecek olan Amerikan heyeti İzmir gezisinin ardından ülkelerine dönecek.

    Öte yandan Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk ve İşbirliği Derneği (BAKİAD), Amerika Birleşik Devletleri ve diğer Atlantik ülkeleri ile Türkiye arasında kültürel işbirliği ve diyalog çalışmalarını geliştirmek, tolerans ve hoşgörüye dayalı zengin Türk kültürünü daha iyi tanıtmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Derneğin merkezi İstanbul’da.