Ak Partili Vekiller Mazbatalarını Aldı

AK Parti İstanbul milletvekilleri, toplu halde mazbata aldı. Meclis‘in en genç milletvekili olan Muhammet Bilal Macit, yoğun ilgi görürken, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, anayasa değişikliğine destek vermeyen muhalefet partilerini eleştirdi.

Ak Partili Vekiller Mazbatalarını Aldı
Burhan Kuzu, Bilal Macit, Erol Kaya, Abdülkadir Aksu, Metin Külünk ve Ayşenur Bahçekapılı‘nın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili, mazbatalarını almak üzere Çağlayan‘da bulunan yeni adliye binasına geldi. Toplu halde mazbata alan vekiller, birlikte fotoğraf çektirdi. Mazbata almaya ailesi ile birlikte gelen Meclis‘in en genç milletvekili Muhammet Bilal Macit ise hem basın mensuplarından, hem de milletvekillerinden yoğun ilgi gördü.

Mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Kuzu, Meclis‘in dağınık tablosunun anayasa yapmada milletvekillerine çok büyük bir yük getirdiğini belirtti. Kuzu, "Her işte bir hayır var derler. Bu manada AK Parti olarak tek başına anayasa yapma gücümüzün olmaması bizi bir anlamda vebalden kurtarmıştır. Meclis başkanı çok önemli. Bu dağınık tabloyu o toparlayabilir" şeklinde konuştu.

Kuzu, "anayasayı muhalefetle birlikte yapacağız" söylemini her fırsatta dile getirdiklerinin altını çizerek, "Fakat muhalefet partilerinin yaklaşımından çok memnun değiliz. Yapılan açıklamalar çok olumlu gözükmüyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Türkiye‘nin sorunu masaya oturmak. Çok sayıda anayasa metni var. Metin sorunumuz yok. Sorun, oturup masada hangi madde nasıl olacak sorunu. ‘AK Parti ana çizgilerini açıklasın‘ diye yapılan yorumları doğru bulmuyoruz. Biz 2007 yılında bir metin hazırladık o

metin ortada duruyor. O metinde hangi yanlışlar varsa düzeltilebilir. Bizim arka planımız yoktur" diye konuştu.

AK Parti‘den milletvekili seçilen emekli Hava Tümgeneral Şirin Ünal ise Başbakan Erdoğan‘ın açıkladığı projeleri hayata geçirmek için takım ruhu içerisinde hareket edeceklerini vurguladı. Ünal, basın mensuplarının, "Asker çevresinden hiç tepki aldınız mı?" şeklindeki sorusu üzerine de, "Çok olumlu tepkiler aldım. Çok nadiren olumsuz tepki aldım. Pek sayılmaz. Hiç tepki gelmedi. Tüm arkadaşlarımız gayet memnun. Ast ve üstlerim de beni arayarak tebrik etti. Devrelerim beni arayarak tebrik etti. 50-55 gün

İstanbul sokaklarında gezdik. Milletimizle buluştuk. Herkese tavsiyem aynı şekilde devam etsinler" dedi.

Ünal, MHP‘den milletvekili seçilen Balyoz davası sanığı emekli korgeneral Engin Alan‘ın durumunun hatırlatılması üzerine de, "Kişisel bazda bu konulara girmek istemiyorum" şeklinde konuştu.

Meclis‘in en genç vekili Muhammet Bilal Macit de basın mensuplarının soruları üzerine, "Sizler bizden daha çok heyecanlandınız. Genç olarak söylemlerimiz olacaksa, genç olarak farklı bir şeyler yapacaksak, genç olmak böyle olur. Yaşça genç olmak değil, gençlerin sorunlarını çözmek, genç olmanın anlamıdır" dedi.

MHP‘nin İstanbul 1. bölge sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulu‘na yaptığı itirazın kabul edilmediğinin hatırlatılması üzerine de Macit, "YSK 326‘nın değiştiğine dair bir açıklama yapmadı. İl başkanımız da, parti sözcümüz de gerekli açıklamayı yaptı. Zaten bu konuda bir sıkıntı yoktu. Ama iyi oldu, bütün oylar tek tek sayıldı. Hiçbir şüphe kalmadı, gayet güzel oldu" dedi.

Bir basın mensubunun, "Yaşlandığınız söyleniyor, doğru mu?" sorusuna ise Macit, "O ruh halimle ilgili küçük bir espriydi. AK Parti‘nin 326 milletvekili alması gerekiyordu. Yani yeni anayasa yapmak için 326. vekil olmak beni mutlu etti. Seçilince anayasa için çalışacak bir vekil daha geldi dedim" şeklinde karşılık verdi.

Macit‘in babası Nihat Macit ise "Çok mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: İHA