Halka Açık Dragon Kürek Yarışları Düzenlenecek

Mersin‘de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dragon kürek yarışları düzenlenecek.

Mersin‘de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dragon kürek yarışları düzenlenecek.

Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 3 Temmuz Pazar günü Büyükşehir Kongre Merkezi önünde dragon kürek yarışları düzenleneceği belirtildi.

Türkiye’nin denizcilik kültürünü tanıtmak, su sporlarını geliştirmek ve sevdirmek, iç suları canlandırmak amacıyla her yıl Temmuz içerisinde yapılan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında birçok etkinliğe önderlik eden Denizcilik Müsteşarlığı bu sene Denizcilik ve Su Sporları Şenlikleri gerçekleştiriyor.

Şenlikler 22 Mayıs’ta Bitlis’te halkın, protokolün ve medyanın büyük ilgisiyle başlamıştı.

Denizcilik ve Su Sporları Şenliklerinin şimdiki rotası ise güneyin incisi Mersin. 3 Temmuz Pazar günü Mersin Limanı rekreasyon alanında gerçekleşecek şenliklerde dragon bot, yüzme, kano yarışları; jet-ski, su kayağı, yelken, kano, banana gösterileri gibi su sporları aktiviteleri yapılacak. Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi, Denizcilik Müsteşarlığı Denizyolu Taşımacılığı Daire Başkanı Okay Kılıç ve Mersin protokolünün katılım göstereceği etkinlikte en çok dikkat çeken branş ise dragon bot yarışları olacak.