Ehem Köylüleri Meslek Sahibi Yapıyor

Balıkesir’in Edremit İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi, Doyran Köyünde düzenlediği Makine Nakışı kursu ile köylüleri hem eğitti hem de meslek sahibi yaptı.

Ehem Köylüleri Meslek Sahibi Yapıyor
Doyran Köyü muhtarlığı işbirliği ile açılan kurslarla köylüler büyük ilgi gösterdiler. 23 köylünün katılımıyla verilen eğitimlerde makine ile nakış işlemeyi öğrenen köylüler, eğitimlerinin bitmesinin ardından ürettikleri el emeği nakışları düzenlenen yıl sonu sergisinde görücüye çıkardılar. Aynı köyden usta öğretici Yeter Taşçinten‘in eğittiği köylü kursiyerlerin çalışmalarının büyük beğeni topladığı serginin açılışına Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Müdür Yardımcıları Mehmet Kundakçı ve Halil Dikici ile Doyran Köyü Muhtarı Hasan İşgören, Çamcı Köyü Muhtarı İsmail Öztürmen, Halk Eğitim Merkezinde görev alan öğretmen ve usta öğreticiler ile davetliler ve köylüler katıldı.

Eğitim sonunda 23 kursiyerin belge almaya hak kazandığı açılış töreninde konuşan Merkez Müdürü İsmail Damar " Biz görevimizi yaptık. İlçemizin her noktasında insanımızın yaşamlarının her hangi bir noktasında yaşı ne olursa olsun ihtiyaç hissettikleri alanda eğitim ihtiyaçları karşılamak için çaba sarf ediyoruz. Başta okuma yazma olmak üzere her alanda eğitim hizmetlerimizi insanımızla buluşturuyoruz. Köyümüzde bu yıl birde okuma yazma kursu açıldı. Destek verenlere, emek verenlere teşekkür ediyorum. Gelecek dönemde kurs sayımız arttırarak sosyal ve kültürel alanda, mesleki ve teknik alanda açılacak kurslarımızla hizmetlerimiz devam edecek" dedi. Köy muhtarı Hasan İşgören ise, eğitim hizmetlerinin gelecekte artarak devam etmesini arzuladıklarını ifade etti. Çamcı Köyü Muhtarı İsmail Öztürmen de, Halk Eğitim Merkezinin çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etti.

Köylüler ve kursiyerler verilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek köylerinde yeni kurslar açılmasını istediler. Tören sonrası muhtarlık tarafından katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Kaynak: İHA