Edirne‘de Chp‘li Vekiller Mazbatalarını Aldı

Cumhuriyet Halk Partisi‘nden (CHP) Edirne milletvekili seçilen Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, İl Seçim Kurulu‘na gelerek mazbatalarını aldı. Milletvekilleri, yapıcı bir muhalefetin tarafı olacaklarını söyledi.

12 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, CHP İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu ve partililerle birlikte parti Edirne Adliyesi‘ne gelerek mazbatalarını aldı. Alkışlar eşliğinde İl Seçim Kurulu‘na giren Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Uğur Karataş ve İl Seçim Kurulu Üyesi Hakim Akif Köylü‘den aldı.

Edirne halkının vekaletini aldıklarını belirten Recep Gürkan, büyük sorumluluk gerektiren bir göreve getirildiklerini söyledi. Gürkan, "Önümüzdeki 4 yıllık süreçte milletvekilleri olarak Edirne‘nin daha ileriye gitmesi, refah düzeyinin yükselmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Edirne‘nin sorunlarını yıllardır biliyoruz. Bunlara çözüm önerileri sunacağız. Halkımız bize muhalefet görevi verdi. Yapıcı bir muhalefetin tarafında olacağız. Edirne için yapılan her yararlı şeyin destekçisiyiz.

Yapılan hataları da kamuoyuyla paylaşacağız. Amacımız Edirne‘de 2014 yerel seçimleri ve 2015 genel seçimlerinde CHP bayrağını daha yukarılara taşımak" dedi. Kemal Değirmendereli de Edirne‘nin CHP‘nin oy oranını en çok yükselten örgüt olduğunu dile getirdi.

Milletvekilleri 24 Haziran Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde (TBMM) düzenlenecek törende yemin ederek görevlerine başlayacak.

Kaynak: İHA