AK Parti de dahil bütün partiler Atatürk'ün kurduğu partidir

Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı, CHP'de kavgalı bir kurultay olacağını savunarak, "Ancak Kılıçdaroğlu gitmeyecek" iddiasında bulundu. Ataklı, Eski Milletevekili Canan Arıtman'ın açıklamalarını da eleştirerek, "Canan Hanım kendisine en ağır hakaretleri yapan bir televizyona çıkıp konuştu. Buna hakkı yok" dedi.

AK Parti de dahil bütün partiler Atatürk'ün kurduğu partidir
Samanyolu Haber ekranlarında yayınlanan, Sinem Dinçay'ın sunduğu Bugün Bu Gece programının dünkü bölümüne konuk olan Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı, CHP üzerine değerlendirmeler yaparak, yeni tartışmalara yol açacak açıklamalarda bulundu.

CHP'nin AK Parti'lilerin bile bu sefer CHP bayağı oy alacak diye düşündüğü sırada, beklentinin altında kaldığı için hedef olduğunu söyleyen Ataklı, "Aslında oyu yüzde 21.8'di., 25.9 oldu. 4 puan arttı. 4 puan artış demek 3 milyon fazladan oy almış demek. Milletvekili sayısını artırmış" dedi.

CHP'nin beklentinin altında kalmasından ziyade ikinci bir şeyi daha yaşadığını ifade eden Ataklı, "O da Deniz Baykal'ın genel başkanlığı bırakmak zorunda kalmasından sonra partinin bir bölümü tasfiye oldu. Fakat o tasfiye öyle bir hale geldi ki, seçim arefesinde onlar kamuoyunun önüne çıkıp açıkça eleştirmediler. Tabir-i caizse siper arkasına yerleşip seçimi beklediler. Seçimde CHP 30 ve üstü oy alsaydı, AK Parti'nin milletvekili sayısı 300'lere kimse ağzını açamazdı" diye konuştu.

Ataklı, CHP'de kavgalı bir kurultay olacağını savunarak "Ancak Kılıçdaroğlu gitmeyecek" iddiasında bulundu.

Dinçay'ın, "Siz bir yazınızda CHP artık müze olsun diyorsunuz" sözü üzerine ise Ataklı bu yazısına şöyle açıklık getirdi:

"CHP ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİ FALAN DEĞİL"

"Müze lafını şunun için kullandım. O bir dikkat çekmek içindi. Beni çok rahatszı eden bir şey var. 'CHP Atatürk'ün partisidir.' Yok kardeşim böyle kolaycılık. Atatürk'ün kurduğu parti falan değil. Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Ve o cumhuriyetin daha sonra demokratik, hukuk devleti olmasını sağlamak için siyasi parti kurdu. Onun dışında kurulmuş olan bütün partiler, AK Parti'de dahil Atatürk'ün kurduğu partidir. Çünkü 1923'te Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı verdikten sonra kurduğu Cumhuriyet rejimin devam etmesi sayesinde Nizam Partisi de, Refah Partisi de, Doğru Yol Partisi de, bugünkü AK Parti de bu ilkeler doğrultusunda ve onların kurallarını uygulamak üzere kuruldu. O halde CHP'nin de, DP'nin de AK Parti'nin de kurucusu Atatürktür. Kalkıpta CHP'yi Atatürk kurdu derseniz, o zaman başka bir rezalet var. Atatürk'ün kurduğu partiye bu insanların yüzde 25'i mi destek veriyor? Olur mu öyle şey, bu insanı yaralıyor. Bir kere ondan vazgeçilmeli.

O zaman diyorum ki; CHP böyle geldiği için burada bir sıkıntı var. Biz bunu bir siyasi partiler ve demokratik tarihi müzesi yapalım diyorum. CHP'de bir kurucu başkanla, ismini biraz değiştirerek kurar, ne kavgası verecekse hepsini verir ve ondan sonra doğru düzgün Türkiye'de merkez solu temsil eder. CHP'de işte o zaman Atatürk'ün Türk halkına demokrasiyi, hukuku, özgürlükleri öğretmek için, o geçişi sağlamak için kurduğu bir parti olarak vakıf gibi ya da dernek gibi devam eder. Şu haliye beni rahatsız ediyor. Hele seçimde Atatürk'ün kurduğu partiyi bu hale düşürdü demeleri... Kim düşürdü kardeşim, sen ne zaman yüzde 50 aldın ki bana kalkıp Atatürk beni kurdu diyorsun. Bir kere bu Atatürk'e kaşrı bu müthiş bir saygısızlık. Atatürk'ü bu işte kullanmayın artık. Erdoğan'ın partisinin de ihtiyacı var. Çünkü o ilkeleri doğru düzgün uyguladığınız zaman Türkiye'de kavga olmaz.. Ama Atatürk üzerinden bir takım uygulamalar getirmeye çalışırsan, işte o zaman sorun yaşanıyor. Bırakalım bu milletin Atatürk'e olan sevgisini."

"ORADA ELEŞTİREMEZ"


CHP İzmir Eski Milletvekili Canan Arıtman'ın, "Baykal olsaydı bu oylar yüzde 35 olurdu" iddiasını da eleştiren Ataklı, "Şu hakkınız yok siyasetçi olarak. Sizi siyasi hayatınız boyunca bir kere bile haber yapmayan ya da yaptığı her haberde yerin dibine batıran yayın organlarına gidip kendi partinizi şikayet ediyorsanız, burada bir arıza var. Canan Hanım kendisine en ağır hakaretleri yapan bir televizyona çıkıp konuştu. Buna hakkı yok, orada eleştiremezsiniz. Peki bir düşünsün, Canan Hanım neden o kanal sana bunu söyletiyorlar? Demek ki bir hata var" şeklinde konuştu.

"Falanca olsaydı şu kadar alırdık, bunun ölçüsünü bilebilsek eğer o kalırdı" diyen Ataklı, "Eğer Baykal yüzde 35 aldıracak idi ise, bu doğruysa zaten Baykal kalırdı. Çünkü sistem onu tutardı. Ondan öyle bir umut görülmediği için zaten bir kaset skandalından sonra paldır küldür gitti" ifadelerini kullandı.