Çevreciler Keçiören‘de Buluştu

Keçiören Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çevre Çiçekleri Hareketi‘ çevrecileri buluşturdu.

Keçiören Belediyesi Kalaba Spor Tesisleri‘nde düzenlenen ‘Çevre Eylem Günü‘nde, Çevre Çiçekleri Hareketi‘ne üye öğrenciler arasında ödüllü bisiklet yarışları, yetişkinler arasında da tempolu yürüyüş yarışmaları düzenlendi. Etkinliğe, AK Parti Ankara milletvekilleri Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Prof. Dr. Seyit Sertçelik‘in yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ile Türkiye‘yi bisikletle dolaşarak çektiği fotoğraflarla sergiler açan gazeteci Hasan Söylemez de katıldı.

Protokol üyelerinin de katıldığı bisiklet turuyla başlayan etkinlikte, daha sonra Çevre Çiçekleri Hareketi gönüllüsü çocukların katıldığı bisiklet yarışları yapıldı. Yetişkinler arasında düzenlenen tempolu yürüyüşe de protokolün eşlik etmesinin ardından, yarışlarda dereceye giren 30 kişiye bisiklet 5 yüz kişiye ise bisiklet kaskı hediye edildi.

Çocukların da unutulmadığı etkinlikte, alanda kurulan şişme oyun parkında, çocuklar gönüllerince eğlendi. Saat 14.00‘da başlayıp 21.30‘a kadar devam eden etkinlikte palyaço, sihirbaz, jonglör, ateş yutan adam ve orta oyunun yer aldığı gösterilerle neşeli saatler geçiren Keçiörenliler, gecenin sonunda da Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası‘nın verdiği konseri ilgiyle izledi.

Keçiören Belediyesi olarak çevreye duyarlılığı artırmak amacıyla ilçedeki ilköğretim 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Çevre Çiçekleri Hareketi adlı projeyi başlattıklarını ve 26 bin civarında öğrenciyi, Fahri Çevre Müfettişi tayin ederek küçük yaşlardan itibaren çocuklara çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini belirten Başkan Ak, "Yaşadığımız dünya bize gelecek nesillerin emanetidir. Onun için çevreyi en iyi şekilde koruyarak geleceğe taşımak bizlere düşen bir görev ve sorumluluktur. Okulların

tatile girdiği günlerde düzenlediğimiz bu etkinlikte de çevre gönüllülerini bir araya getirmeyi amaçladık" diye konuştu.

Kaynak: İHA