İstanbul'da büyük operasyon: 30 gözaltı

İstanbul'da manipülasyon iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı

Borsada manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında eski Milli kaleci Engin İpekoğlu ile iş adamı, broker ve aracı kurum çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 30 broker sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürdüğü'ne getirildi. Sabah saat 6 itibariyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan isimlerin evlerinden alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen gruba yönelik operasyon düzenlendi.

Mali Şube tarafından yapılan operasyonlarda yeni isimlerinde gözlatına alınması da bekleniyor. İMKB brokerları da gözaltına alınan isimlerin aracı kurumlardan alınmış olabileceğini belirtiyor.

Gelen açıklamalarda polisin bazı iş adamlarını da şüpheli olarak aradığı bilgisi geldi.

Sabah saatlerinde Sarıyer, Beşiktaş ve Başakşehir'de düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınan şüpheliler arasında eski Milli kaleci Engin İpekoğlu ile iş adamı, broker ve aracı kurum çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

İpekoğlu, sağlık kontrolüne getirilirken sorulan soruya "Gözaltına alınmadım. İfade vermek için geldim" yanıtını verdi

Gözaltına alınanlar arasında eski futbolcu Mecnur Çolak başta olmak üzere tanınmış iş adamlarının da bulunduğu öğrenildi. Kulislerde konuşulan iddialara göre; Mecnur Çolak ve ekibi ile birlikte piyasada Mübarek kardeşler diye anılan grubun da bu operasyonda adının geçtiği belirtiliyor.

Gözaltına alınan isimler içinde eski milli futbolculardan Şenol Ustaömer, Mehmet Uğur'da bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Yine iddialara göre Işıklar Yatırım Holding, Hateks ve Euro Yatırım Menkul Değerler´in patronlarının ifadelerine başvurulacağı konuşulmakta. Adı geçen hisseler şu an taban fiyattan %10 üzeri kayıplarla işlem görmekteler.

Operasyonda gözlatına alınanlara ait 40'a yakın lüks otomobil emniyete getirildi.

SPK yetkililerindne gelen haberlerde ise operasyonun savcılık tarafından yürütüldüğü SPK'nın sadece teknik destek verdiği belirtildi.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan'ın konuya dair yaptığı açıklamada ise " Operasyon bizim dışımızda yürüyor bende basından takip ediyorum ama daha önce yapılan büyük operasyon ile benzerlik gösteriyor." dedi.

Zanlılar, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.