50 kazan pilav, 10 dakikada bitti

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 635. Mimar Sinan'ı Anma Etkinliklerinde 50 kazan pilav 10 dakika içerisinde bitti. Almanya'dan gelen bir grup turistin ise pilavları pişirmeleri dikkat çekti. Konuşmaların ardından pilav dağıtımına geçildi.

50 kazan pilav, 10 dakikada bitti
Şenlikte; 2 ton bulgur, 1 buçuk ton et kullanıldı, pilav 16 saatte 50 kişi tarafından hazırlandı. Şenlik, pilav ikrâmının ardından sona erdi.

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 635. Mimar Sinan'ı Anma Etkinliklerinde 50 kazan pilav 10 dakika içerisinde bitti.

Evliyalar Mesire Alanı'nda tertip olunan şenlik Kayseri Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Şenlik hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, amaçlarının Allah dostlarının dualarını almak olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Mimar Sinan beldesi olarak daha önce bölgemizde 635. kez kutladığımız Evliyalar Günü ve Mimar Sinan'ı Anma Şenlikleri vesilesi ile bir aradayız. Amacımız Allah dostlarının himmetine sığınmak amacımız onların gönlünü kazanmak onların duasını almak onlar bizim manevi önderlerimizdir. Tabii ki bunu inşa ederken geleneksel olarak her sene 50 kazan kaynatmak sûreti ile etli pilav ımızı yanında da ayranı ile beraber vatandaşlarımıza dağıtmak şeklinde bir uygulama yapmaktayız. Burada 2 buçuk ton bulgur, 1 buçuk ton et yaklaşık 50 canlı hayvana tekabül ediyor. Böyle bir geleneği sürdürüyoruz. Bölge halkı ile birlikte Kayseri'ye gelen dostlarımız şifalı pilavımızdan yiyor, her sene binlerce çadır kurmak binlerce aile gelip burada piknik yapmak sureti ile himmetinden istifade etmektedir. Pilavını yemekte ayranını da içmektedir. Ben emeği geçenlere te şekkür ediyorum"
Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomak ise evliyaların Anadolu'nun Türkleşmesinde büyük emekleri olduğunu söyleyerek şunları söyledi: "Bildiğim kadarı ile burada 635 yıldan beri devam eden bir gelenek vardır. Anadolu'nun Türkleşmesinde Müslüman oluşunda büyük emeği geçen evliyalarımızı büyük şahsiyetleri anma adına onları örnek alma adına güzel devam eden güzel bir gelenektir."

Almanya'dan gelen bir grup turistin ise pilavları pişirmeleri dikkat çekti. Konuşmaların ardından pilav dağıtımına geçildi. Etkinlikte 2 ton bulgur, 1 buçuk ton et kullanıldı , pilav 16 saatte 50 kişi tarafından hazırlandı. Etkinlik pilav dağıtımının ardından sona erdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomak, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA