Vali Sodan: "Sokakta Çalışan Ve Dilenen Çocuk İstemiyorum"

Adıyaman İl Sosyal Hizmetler Kurulu toplantısında konuşan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman sokaklarında dilenen ve çalışan çocuk istemediğini söyledi.

İl Sosyal Hizmetler Kurulu 2011 yılı 2. toplantısı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Yusuf Bilgin, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Defterdar Şefik Tongal, Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Tarım Müdürü Erdal Özer, Bayındırlık ve İskan Müdürü Hikmet Kaya, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç.

Dr. Bekir Kocadaş ve Adıyaman Barosundan Avukat Şehriban Döner katıldı.

Toplantıda, İl Sosyal Hizmetler ve bağlı kuruluşların mevcut durum ve ihtiyaçları ile yapılan çalışmalar görüşüldü.

Vali Ramazan Sodan, "Adıyaman‘da madde bağımlısı, çalışan ve dilenen çocuk istemiyorum. Bu çocukların kontrol altına alınmasına yönelik İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye yetkilileri gerekeni yapsın. Çocukları sokakta bekleyen tehlikelere karşı korumak ve böyle çocukları kontrol altına almak için kurumların işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmesi gerekiyor. Adıyaman‘da çalışan ve dilenen çocuk istemiyorum. Bu işi bitirin "dedi.

Vali Sodan; "Adıyaman‘da varsa böyle çocukların mutlaka tespit edilerek, aileleri ile temasa geçilmesini, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce de bu çocukların takip edilerek, okula devamsızlığı olup olmadığı konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyorum. Bu çocukların ailelerinin de tespit edilerek, durumlarının incelenmesini ve gerekli yardımın yapılmasını sağlayalım" şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Bekir Kocadaş ise, Adıyaman Üniversitesi olarak 2012 yılının Nisan Ayında ‘Suç ve Suçluyu Önlemeye‘ yönelik bir sempozyum gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Kaynak: İHA