Siyasete türkü molası

Diyarbakır'ın milletvekili adayları canlı yayında bir araya geldi kürt meselesini masaya yatırdı. Programın kapanışında ise ilginç bir sürpriz vardı.

Siyasete türkü molası
BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan Altan Tan, Kürtçe ağıt söyledi.Seçimler için iddialı konuşan BDP’nin bağımsız adaylarından Altan Tan “Ak Parti’nin kazanabilecek yerlerinde kaç tane kürt var? “dedi. Habertürk ekranlarında yayınlanan Diyarbakır'lı vekil adayları kürt meselesini Balçiçek İlter'in modere ettiği Karşıt Görüş'te tartıştı.

“Ak Parti’nin kazanabilecek yerlerinde kaç tane kürt var?” diyen Altan Tan, Bursa’da 5 tane gürcü aday olmasına rağmen ilk 10’un içinde hiçbir kürt aday olmadığını öne sürdü. Ak Parti’nin kürt adaylarının azlığına dikkat çeken Altan Tan “Bu biçim kardeşlik? İhalelerde kaç tane ihale alan kürt var, kaç tane Karadenizli insan var? Türkiye’nin 81 vilayetinde kaç tane kürt vali var, kaç tane Karadenizli vali var? Böyle bir kardeşlik yok.Kurda kuzu teslimn etseniz böyle teslimat yapmaz. Ben net cevaplar istiyorum.8 milyon içinde 8 tane kürt yoksa buyursun izah etsin Bülent Arınç. Yalandan gidip Şivan Perver’i öpmesin. Bende onu öpecem bulursam. ”dedi.

Ak Parti adayı Galip Ensarioğlu ise bu tür şeylerin doğru olmadığına dikkat çekerek “ Bu barış dili değil. Kalkıp burada ki bütün tüm siyasileri ve bürokratları ayırmak ve oradan bir yüzde çıkarmak hiçbir şeye hizmet etmez. Ben rakamlar üzerinden siyaset yapmayı uygun görmüyorum.” dedi.

CHP Diyarbakır adayı Salih Sümer ise “Elinizi vicdanınıza koyun. Biz aynı şartlarda mücadele ediyoruz.” deyince, Galip Ensarioğlu “Aynı şartlarda değiliz, Diyarbakır’da yoksunuz.” dedi.
Bunun üzerine Salih Sümer. “Göreceksiniz yine var olacağız ve milletvekili olarak hep beraber dördümüzde, Diyarbakır’ın sorunlarını beraber çözeceğiz.” dedi.
“Bizimde gönlümüz onu ister ama, sizin şahsınızlar alakalı değil yani parti ile alakalı bir durum.” diyen Ensarioğlu ,CHP’nin Diyarbakır’dan milletvekili çıkaramayacağını öne sürdü.

Programın kapanışında ise ilginç bir sürpriz vardı. BDP’nin desteklediği bağımsız adaylardan Altan Tan, Kürtçe ağıt söyledi.

BEYAZ GAZETE